Sportvilág

2009.08.05. 02:29

AZ FMLSZ nem tervez díjemelést - hangzott el az évadnyitón

Székesfehérvár - Hétfőn tartotta évadnyitóval egybekötött taggyűlését a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség a Kodolányi János Fősiskola nagyelőadójában.

Parall Bálint

A nagy meleg és a fogadkozások ellenére - hogy mindenki rövidre fogja - két és fél órán át tartott a taggyűlés. Nemes Ferenc elnök megnyitójában kitért néhány mondat erejéig az előző szezonra is, amely meglátása szerint színvonalas volt, eltekintve az Alba Regia éremátadó ceremóniáját, amelyben maga is érintett volt. Beszélt a kiesési rendszerről, ami ezúttal a szabadegyháziakat sújtotta - akik nagyon sportszerűen vették tudomásul a sorsukat -, majd sajnálatát fejezte ki, hiszen régen volt olyan, hogy Fejérnek mindössze egy NB III-as csapata legyen úgy, hogy nem volt kieső. A móriaknak ezúton kívánt erőt, egészséget, hogy végigvigyék és a dobogón fejezzék be a pontvadászatot. A kiesés és a feljutás kapcsán kitért arra is, hogy az MLSZ-ben több alternatíván is gondolkoznak annak megakadályozására, hogy a feljutó csapatok ne induljanak a magasabb osztályban. Ennek egyik lehetséges eszköze lenne a bajnokság vége előtt az élboly megszondáztatása, az, hogy ki vállalja el és ki nem.

Majd kitért egy újságcikkben elhangzott mondatra is, amely szerint a szövetség magas bonyolítási díjai kötik gúzsba az egyesületeket. Ennek kapcsán elmondta, hogy országos viszonylatban az FMLSZ az egyik legolcsóbb. Emelést most sem terveznek, bár egy adószakértői vélemény szerint a játékvezető-küldés áfaköteles, ennek kapcsán majd a tavaszi szezon előtt fog összeülni az elnökség. Ide kapcsolódik, hogy a sárga és piros lapok után ezúttal sem kell pénzbüntetést fizetniük a csapatoknak. A sárga lapok törlődnek az új szezon kezdésével, az eltiltások viszont nem.

A Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség által szervezett hat megyei bajnokság teljes létszámmal üzemel a 2009/2010-es szezonban is. Egyedül az Alba Regia nem indított csapatokat, viszont újonc a megyei III. osztályú pontvadászatban a Felcsút, a Csákvár II, a DISE Pátka és a Kisapostag.

A tavasszal kísérleti jelleggel működő internetes jegyzőkönyvvezetésről is szó esett, hiszen az MLSZ informatikai rendszere finoman szólva is akadozott az idő tájt, ami lehetetlenné tette a munkát. Mára azonban megoldódott a probléma, szétválasztották a szakmai részt és a látogatókat, így ősztől elvileg zavartalanul működhet.

A taggyűlés MLSZ-közgyűlési küldöttnek egyhangúlag választotta meg Nemes Ferencet, és a leköszönő Pauker Kálmán helyett Nemes javaslatára Bencsik István FMLSZ-alelnököt.

Átadták az elmúlt szezon sportszerűségi díjait is a három osztály hat csoportjában. A Sárszentmiklós (megyei I. felnőtt és U16), az Aba-Sárvíz, a Magyaralmás, a Dunafém-Maroshegy, a Lajoskomárom, a Mezőfalva, az Újbarok, a Pázmánd, a Sárkeresztes, az Előszállás és a Besnyő kapott elismerést.

Az átigazolások terén rekord volt a mostani időszak, hiszen a szokásos öt-hatszáz helyett ezúttal 822 játékos vándorolt egyik klubból a másikba. Ennek kapcsán körbenéztünk a piacon , meglesve, hogy ki hogyan erősített. Ebből a szempontból a Csákvár áll az élen, hiszen soraiban tudja a fél Sárszentmihályt, Sipost, Tornyait, Jungot, Gált, Truszeket, Piriket, valamint Földes Gábort. A Kápolnásnyék is beerősített, Czövek, Dömsödi, Tanárki, Viniczai Ádám, Nyakas érkezett. Polgárdira az Albából Kalapács, Kővári, Szalai, Boda, Velencéről pedig Tiber Szabolcs jött. A Pálhalma Vörös Tiborral és DVSI-s fiatalokkal, a Velence Kellnerrel, Ambrussal, az Albából, Csanádi Zsolttal és Antal Sándorral erősített. A többi csapatnál nem volt különösebb mozgás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!