Sportvilág

2009.04.23. 02:29

Laptop helyett inkább a papír

Székesfehérvár - Bár a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség minden feltételt biztosított a digitális jegyzőkönyvvezetéshez, de ez a csapatok és objektív okok miatt nem igazán működik.

Parall Bálint

Márciusban, az idénnyitó taggyűlésen a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség nyolcvan tagszervezetének adott egy-egy hordozható számítógépet és nyomtatót, hiszen - a megyei szövetségek között úttörőként - elhatározta, a következő szezontól, azaz ősztől, a gyorsabb információáramlás végett bevezeti a digitális jegyzőkönyvvezetést.

Tavasszal kísérleti módban működik a rendszer, de információink szerint, néhány kivételtől eltekintve, nem igazán használják a csapatok a gépeket, van, ahol még ki sem csomagolták.

Csákváron előszeretettel alkalmazzák, van úgy, hogy idegenbe is magukkal viszik a laptopot, hiszen ahogy azt Schneider Béla, a tornaklub elnöke elmondta, roppant hasznos, hiszen rengeteg információ letölthető az MLSZ adatbázisából.

- Szinte minden nyomon követhető, elég, ha csak a góllövőlistára, a sárga és piros lapokra gondolunk, de az is látható, melyik csapat általában mikor szerzi góljait, és főként, kikre kell odafigyelni. Jó dolognak tartom. Eleinte lassú volt a szerver, de legutóbb már elég gyorsan működött - mondta Schneider.

Az persze más kérdés, hogy ha feltöltenék a csapatok, megnézni akkor sem tudnák a jegyzőkönyveket, illetve az adatokat, hiszen hetek óta nem működik az adatbank.mlsz.hu honlap.

A látogató a Jelenleg túl sokan használják a rendszert! Kérem próbálja meg később! felirattal szembesül.

Mivel ez a link van betallózva az összes megyei szövetség honlapjára, azok sem működnek tökéletesen, így a Fejér megyei sem.

Megkérdeztük az illetékest, hogy mikorra várható megoldás?

- Olyan szinten meghatványozódott az érdeklődés az adatbank iránt, hogy ezt egyszerűen már nem bírja el a rendszer. De úgy gondolom, néhány héten belül megoldódik a probléma - mondta Oczella László, az MLSZ informatikai bázisának szoftverfejlesztője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!