Sportvilág

2009.03.31. 02:29

Tíz megyei úszóérem

Budapest - A fővárosban rendezték meg a cikluszáró úszóbajnokságot. A verseny erősségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a válogatottaknak kötelező volt a részvétel.

Silye Sándor

A Budapest bajnokság nevezetű viadalon Fejérből két egyesület versenyzői indultak, a Delfin-Tiffer 21 és a Dunaferr-DVSI is érmekkel tért haza. A delfinesek mérlege: egy arany-, három ezüst- és két bronzérem, ugyanez a dunaferresek esetében két ezüst- és két bronzmedál.

A székesfehérváriak célja az volt, hogy mindenki a legjobb vagy ahhoz közeli eredményével rukkoljon elő a versenyen, ezzel is alátámasztva a felkészülés sikerességét. Az éremesőből látható, hogy alátámasztották... Nagy Réka volt a legeredményesebb, hiszen a 200 m hátúszásban aratott győzelme mellett szerzett magának egy ezüstöt a rövidebbik - 100 méteres - hátúszásban, 100 m gyorson pedig hatodikként ért célba. Testvére, Nagy Péter 200 m vegyesen második, 100 m háton negyedik, 200 gyorson hatodik, 200 háton hatodik. Rácz Ákos 50 m mellen bronzérmes, miként 50 m gyorsúszásban is, míg a pillangó legrövidebb számában negyedik, 100 m mellen ötödik. Flaskay Mihály kedvenc távján, 50 m pillangón ezüstérmes, éppen klubtársa, Rácz előtt. A legfiatalabb delfines, a 11 éves Csanádi Zsombor 100, 200 háton legjobbját úszta meg, ezzel a korosztályos ranglista élére ugrott.

A duneferresek közül 50 m gyorson Sincki Ádám második, 100 gyorson harmadik, míg ugyanitt Szabó Attila ötödik. Bordás Bea 50 m pilangón ezüst, Takács Krisztrián 50 m pillangón harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!