Sportvilág

2009.01.16. 03:29

A cél az éremszerzés a világbajnokságon

<b>Dunaújváros</b> - A férfi kézilabda válogatottnál Dunaújvárost <em>Törő Szabolcs</em> képviseli, akinek <em>Iváncsik Gergővel</em> párban kell megoldania a feladatokat a balszélső poszton.

Dunaújvárosi Hírlap

Törő Szabolcs azzal kezdte, hogy az eddigi nagy tornák előtt rendre görcsös volt, ám ezúttal már nagyon várja a világbajnoki rajtot, méghozzá felszabadultan, vidáman.

- Az előző évekhez képest bátran kijelenthetem, hogy ilyen jó hangulat és légkör nem volt a válogatottnál, mint most. Hajdu mesternél mindenki egyforma bizalmat élvez, nincs olyan, hogy első és második számú játékos, mindenki egyenértékű. Iváncsik Gergővel is megosztjuk a feladatokat, felváltva játszunk, lényegtelen, hogy ki szerepel a kezdőben. Amikor ő van a pályán, időkérésnél én adom neki a kulacsát és a törölközőjét, s elmondom, miként láttam a dolgokat a pálya mellől. De ez fordítva is ugyanígy igaz - kezdte a játékos, aki szerint érez valamit a levegőben , azaz a csapat tényleg érmet is szerezhet.

- A csoportban a franciákon kívül kötelező megvernünk a többieket. Amennyiben a gallokat is legyőzzük, elsőként, plusz négy ponttal kerülünk a középdöntőbe, ahol akár már egy siker is elődöntős helyet érhet. Persze ez nem lesz ilyen könnyű a valóságban, de mindent megteszünk, tudva, senkit nem lehet lebecsülni, Argentína vagy Ausztrália ellen is teljes koncentráció szükséges. Az nagyban segíthet nekünk, hogy sok magyar - köztük barátaim, ismerőseim - lesz ott Eszéken, szinte hazai pályán szerepelhetünk. Nagyon boldog vagyok, hogy a keret tagja vagyok, megígérem: rajtam semmi nem múlik majd - tette hozzá a fineszes megoldásairól ismert játékos, akinek az új évi tornán kiment bokája is nagyjából rendbejött.

A horvátországi tornára tartó, s nálunk megálló Norvégia ellen lehetett elvégezni az utolsó simításokat a rajt előtt. Az edzőmeccsen - amelyet 37-36-ra megnyertünk - az északiak a nyitott védekezést alkalmazták, így az ez elleni játékot is kiválóan tudta gyakorolni Hajdu János csapata. A fiúk tegnap pihentek, ma pedig már elutaztak Horvátországba, ahol a világbajnokság ma kezdődik, de a mieink csak holnap mutatkoznak be. A szövetség elvárása a legjobb nyolc közé kerülés, de a játékosok komolyabb céllal utaznak el ma Eszékre - az éremszerzést sem tartják kizártnak.

A lebonyolítás szerint minden csoportból az első három-három jut tovább a középdöntőbe, ahová viszik magukkal egymás elleni eredményeiket. Az I-es ágon az A és B, míg a II-esen a C és a D csoport együttesei folytatják. Itt mindegyik csapat játszik a másik továbbjutó trióval. Az elődöntőt az első két helyezett vívja, a vesztesek február elsején a bronzért, a győztesek ugyanezen a napon az aranyéremért játszhatnak majd.

Csoportbeosztások, A csoport (Eszék): Franciaország, Magyarország, Szlovákia, Románia, Argentína, Ausztrália.

B csoport (Split): Horvátország, Svédország, Spanyolország, Dél-Korea, Kuvait, Kuba.

C csoport (Varasd): Németország, Lengyelország, Macedónia, Oroszország, Tunézia, Algéria.

D csoport (Porec): Dánia, Norvégia, Egyiptom, Brazília, Szerbia, Szaúd-Arábia.

A magyar válogatott programja, január 17. szombat: Magyarország-Ausztrália 18.30 óra. Január 18. vasárnap: Románia-Magyarország 17 óra. Január 19. hétfő: Magyarország-Szlovákia 17.30 óra. Január 21. szerda: Magyarország-Argentína 17 óra. Január 22. csütörtök: Franciaország- Magyarország 19 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!