Sport

2013.01.09. 15:27

VVSI: Jó év járt rájuk

A VVSI Pro Rekreatione eredményes évet zárt. A feltételek javulásáról, a jövő javuló kilátásairól korábbi számunkban Deák Csaba révén már szóltunk, most a szakmai munkát értékeljük.

Silye Sándor

Kiemelkedett a kajak-kenus Szilágyi Anett, aki az Európa-bajnokságon a K-2 500 méteren ezüstérmes (Fotó: Fási László)

Az egyesület szakmai vezetője,  Kovács Zoltán foglalta össze mi mindent értek el a 2012-es esztendő versenyein.A kajak-kenusokkal kezdtük a számvetést. Szilágyi Anett  volt  a legeredményesebb versenyzőjük, Európa-bajnokságon a K-2 500 méteres távon második helyezett lett, az EORV-on több számban indult, és valamennyi távon dobogós, illetve két alkalommal a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Duró József ugyanezen a viadalon 5 távon rajtolt, kétszer nyert, egy ezüst és két bronzérmet szerzett. Nagy Zsombor és Szekeres Norbert a Dunai István keretfeltöltő emlékversenyen egyesben kiharcolta a válogatott kerettagság lehetőségét sikerével. Ebben a  sportágban 4 válogatotjuk van. Emellett  a különböző viadalokon is eredményesek voltak versenyzőik. Örömmel töltötte el a vezetést, hogy a korábbi 55 főből az évzáró alkalmából 145 gyereket regisztrálhattak. Az edzők - Major Ildikó, Harmati Orsolya, Csonka Zsolt, Horgos Lajos, Kovács Szabolcs -  jó munkát végeztek.

Az evezősök csapatában voltak változások. Ilyen, hogy Karácsony Tibor edzőt Tüdő Krisztina  váltotta az edzői poszton az év végén. A szezonban még Karácsony Tibor és Csankó Tibor munkája révén értek el jó eredményeket. Diákolimpián, vidék- és magyar bajnokságokon  értékes eredményekkel büszkélkedhettek  a versenyzőik. Kiemelkedő volt Csankó Péter, aki a nemzetközi mezőnyben is jeleskedett, az U23-as világbajnokságon a B-döntőben hatodik helyezett lett. A szövetség is megjutalmazta jó eredményeiért  Sabau Rékát. A Karácsony Dominika, Oláh Sára kettős párosban jeleskedett az ifjúságiak között, ők idén már a Csepel versenyzői lesznek.     A vitorlások is jól szerepeltek, hosszú évek után 10-15 fővel emelték a létszámot. Czövek Máté jól szerepelt, de  Soltész Hanna is sikeres volt a társával a 420-as hajóosztályban.  Sok tehetséges fiatal bukkant fel, akik a jövő bajnokai lehetnek. Kovács Zoltán mint szakvezető az alábbiakban summázta a 2012-es évet:

- Összességében elégedettek lehetünk, hiszen sikeres esztendőt zártunk.   Amit az edzőkkel célul tűztünk ki, azaz a létszám növelését sikerrel teljesítettük mindhárom szakosztályban. Megnyugtató volt számunkra, hogy az állam mögénk állt, így a szakmai működés és a felkészülés lehetőségei probléma mentesek voltak 2012-ben.   Kiszámíthatóvá vált minden, és ez érvényes lesz az idei esztendőre is. Ami az elért eredményeket illeti, a válogatott versenyzőink száma növekedett, ez és a jó eredmények összessége a fejlődést jelenti. Ez arra inspirál bennünket, hogy 2013-ban tovább fokozzuk mindazt, amit megalapoztunk a mögöttünk hagyott esztendőben!

Címkék#VVSI#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!