Sport

2013.12.28. 19:40

Visszavágtak a bécsieknek

A hét közepén, Bécsben balszerencsés, egygólos vereséget szenvedett a Sapa Fehérvár AV19, szombaton a császárvárosiak látogattak a koronázó városba. A hazaiak visszavágtak, 5-3-ra győztek.

Horog László

Sapa Fehérvár AV19 - Vienna Capitals 5-3 (1-0,2-3,2-0)

Székesfehérvár, 2900 néző, vezette: Warschaw, Zrnic, Loicht, Nagy

Sapa: Hetényi – SERTICH, VARGA, Naglich (1), SARAUER 1 (2), BANHAM 2, Orbán, Jackman (1), KOVÁCS 1 (1), SIKORCIN 1, Magosi, Szirányi, Tokaji, Benk, Nemes, Mihály, Hetényi, Kiss, Tóth, Vincze. Vezetőedző: Marty Raymond

Vienna Capitals: Kickert – Fraser (1), P. Lakos, Ferland 1, OULETTE 1 (1), Olsson, Viedemann, Schlacher, Fortier, Gratton, Seidl, Klimbacher, A. LAKOS (1), Keller, Schiechl, Sylvester, Peter, Puschnik, Fischer, HARTL 1. Vezetőedző: Tommy Samuelsson

Sűrű az EBEL programja: karácsony második ünnepén Bécsben szerepelt az Alba Volán, két nappal később pedig a sógorok látogattak Fejérbe. December 26-án rendkívül izgalmas meccset vívott a két együttes, sokáig a vendég, fehérvári gárda vezetett - a kapuban Hetényi Zoltán parádézott, a gólokról nem tehetett -, ám két és fél perccel a vége előtt mégis elveszítette az összecsapást. A volánosok érthetően fogadkoztak, hogy hazai jégen minden másként alakul. Ennek megfelelően támadólag léptek fel, pedig most sem a legjobb összeállításban vették fel a küzdelmet: a két hete combsérüléssel bajlódó Bálizs ugyan felépült, a palánkra támaszkodva, szerelésben figyelte a jégre lépőket, a szakvezetés a bécsi, remek teljesítménye nyomán érthetően ezúttal is Hetényinek szavazott bizalmat. A gyomrát fájlaló védő, Pozsgai nem lépett pályára, s kihagyta a párharcot Yellow Horn is. A kanadai támadó – a december közepén rendezett Winter Classicon szenvedett agyrázkódást - ugyan megpróbálkozott a pénteki tréninggel, de fejfájásra panaszkodott, így arról szó sem lehetett, hogy szombaton játékra jelentkezik.

A hazaiak jutottak előnyhöz, alig öt perc elteltével Szirányi jól eltalált lövése kijött a kapusról, az érkező Banham éles szögből bombázott a hálóba, 1-0. Jackman kísérletét hatástalanította Kickert, majd Banham ült a büntetőpadra, kis híján mégis a hazaiak növelték előnyüket, Naglich lövését védte a vendégek portása. Aztán a látogatók vették át a kezdeményezést, Hetényinek akadt dolga bőven, záporoztak a korongok, ám ő állta a sarat. Ferland meg nem engedett, testtel való játék miatt ült le két percre, Sertich lövöldözött, kisvártatva Mihály is lendületbe jött, de ő sem járt sikerrel.

A középső harmad elején rögtön növelte előnyét a Volán, Naglich passzát Sarauer kapta a ketrec mögött, kapura fordult és a rövid sarkot rosszul záró kapus mellett a hálóba gyötörte a pakkot,2-0. Sikorcin átadása Kovácsot találta helyzetben, ám Kickert bravúrral mentett, majd a túloldalon Gratton találta el ziccerben Hetényit. Ferland révén szépített a bécsi vendég (2-1), sőt, kis híján egyenlített is, Gratton lépett ki egyedül, s alig lőtt fölé. Támadtak a kék-fehérek, ám a helyzetek kimaradtak, Jackman fejbe lőtte a vendégek portását, Mihály is Kickertet találta el, Vincze pedig a kapuvasat. Ami nekik nem ment, összejött Banhamnek, megfordult a saját tengelye körül és a meglepett Kickert mellett a hálóba csúsztatta a korongot, 3-1. Az öröm nem tartott sokáig, Banham találata után egy perccel, látványos akció nyomán Hartl vette be a kaput, (3-2), sőt, újabb fél perc elteltével pedig Oulette egalizált, 3-3.

A záró játékrészben a vendéglátó gyorsan döntésre akarta vinni a dolgot, Sikorcin és Jackman lövésénél is sokan gólt kiáltottak, hiába. Gratton fogásért kezdte meg büntetését, de az áhított hazai találat helyett kiállítás jött, Banham vált ki a játékból. Ez nem zavarta meg a társakat, Sikorcin hatalmas gólt lőtt remek szóló után, 4-3. Kettős emberelőnyhöz jutott a házigazda, a visszatérő Banham két lövése szállt mellé, ám Kovács éles szögből nem hibázott, 5-3. A végjátékra lehozta kapusát a Bécs, szorongattak is becsülettel, ám a tűzijáték nem hozott eredményt, vagy a kapusban, vagy a védőfalban elhaltak a kísérletek. Nagy csatában nyert a Sapa Fehérvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!