Az NB I/B-s együttes a végére kiegyenesedett

2018.06.17. 10:30

Vereségekkel kezdett, aztán javult az Alba utánpótlása

Pethő Ákos vezetőedző és segítője, Antal Balázs novemberben vette át az Alba Fehérvár NB I/B-ben szereplő csapatának irányítását, mivel a fiúkat addig dirigáló Peresztegi Nagy Ákos a felnőttek stábjában megnövekedett munkája miatt nem tudta teljes erőbedobással dirigálni a második vonalban szereplő együttest. A csapat az alapszakaszt 7 győzelemmel és 19 vereséggel zárta.

Horog László

A center, Lévi Kevin (balra) és Takács Martin harcol a labdáért

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– A rájátszásban play outot játszottunk, az első párharcot a Falco II ellen elbuktuk, a másodikat az Óbudai Kaszások ellen magabiztosan hoztuk, ezzel a 13. helyen fejeztük be a bajnokságot. A szezon egészét nézve az eredményünk megfelelt a realitásoknak. Bár pontosan tudjuk, a sportban nincs ha, de ha egész évben teljes csapattal szerepelünk, meggyőződésem, az 1–8. helyért harcoltunk volna a play offban.

Amikor átvettük a csapatot Antal Balázs kollégámmal, a legfontosabb volt, hogy a negatív spirálból kikerüljünk, a csapat 0-7-es mérleggel kezdte a szezont. Peresztegi Nagy Ákos minden segítséget megadott a csapattal kapcsolatban, tájékoztatott a játékosok erényeiről, gyengéiről. Három vereséggel nyitottunk mi is, ebből kettő találkozó egylabdás volt. Aztán decemberben a MAFC II ellen 17 ponttal győztünk, 82-65-re, a következő hat meccsből hármat megnyertünk, elkezdtünk felfele lépkedni a tabellán – közli Pethő Ákos.

A center, Lévi Kevin (balra) és Takács Martin harcol a labdáért
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A fiúk a 13. helyen zárták az alapszakaszt, majd következett a play out a végső helyezésekért. Az Alba második csapata a felnőttek jogán védettséget élvez az NB I/B-ben, nem eshetnek ki, ami nagy könnyebbség, nyugalmat ad.

– Úgy gondolom, javuló színvonalú a bajnokság, ahogy a legmagasabb osztály nívója is emelkedik. A kettő összefüggésben vagy egymással. Az első csapatból visszajátszók közül Varga Máté megbízható volt, Aleksa Brbaklic és Keller Iván kevés mérkőzést játszott. Amikor pályára léptek, extrát nyújtottak. Azért játszottak kevesebbet, mert előfordult, hogy a mi meccsünk ütközött a felnőttek hazai bajnoki vagy nemzetközi találkozójával. A sérüléséből visszatérő Joel Nshimba meghatározó játékosa volt az egész bajnokságnak.

Lévi Kevin, Papp István és Takács Milán szintén jól teljesített. Balsay Ádámnak is nagyon jó szezonja volt, még úgy is, hogy őt egy hosszan elhúzódó sérülés hátráltatta. A fehérvári fiataloknak jó tapasztalatszerzést jelentett ez a bajnokság, illetve a felnőtt csapatban keveset játszók számára meccsterhelés szempontjából volt hasznos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában