Fehérvári bunyósoké a ring

2018.06.01. 20:28

Várpalotán lépnek kötelek közé a Videoton Box Club profi ökölvívói

A nagy visszatérő Törteli Balázs és az eddig menetelő Hegyi Barnabás személyében két koronázóvárosi bokszoló is érdekelt lesz a szombati profi gálán.

Nagy Péter

Törteli Balázs fél év kihagyás után a hazai váltósúly regnáló bajnokaként tér vissza

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Márton Balázs betegsége nem jött rendbe, így Turós Arnold tanítványa nem lesz ott a ma 18.30-kor kezdődő ökölvívó-eseményen. Az eredetileg a Thury-várban megrendezésre kerülő gálát az időjárás-előrejelzések miatt áthelyezték a városi sportcsarnokba. A váltósúlyú magyar bajnok, Törteli Balázs (14 győzelem, 2 vereség), a kecskeméti Horváth Richárd, míg a hivatásosok között áprilisban debütáló középsúlyú Hegyi Barnabás (2 győzelem, 0 vereség) a bosnyák Jasmin Dananovic (12 győzelem, 9 vereség) ellen lép kötelek közé. Törtelit a Szabó Zoltántól decemberben elszenvedett kisváltósúlyú címmérkőzés óta nem láthattuk bokszolni. A 26 éves sportoló egykoron Nyikovics Gáborral készült, de Veszprém megyébe már új trénerével, a Videoton Box Clubot irányító Kiliti Ferenccel érkezik.

– Horváth Ricsi jó bunyós, sokszoros válogatott, serdülő- és ifi világbajnoki résztvevő volt, a profik közötti mérlege egyáltalán nem tükrözi azt a tudást és tapasztalatot, ami mögötte van – kezdte felvezetésként a 67,20 kilogrammal mérlegelő bunyós. – Új lendületet kaptam, éhes vagyok a sikerre, magamnak és edzőmnek is szeretnék bizonyítani, és kiütéssel visszatérni.

Törteli Balázs fél év kihagyás után a hazai váltósúly regnáló bajnokaként tér vissza
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az amatőrök táborában több mint 150 összecsapással bíró, a profik között két első menetes kiütéssel bemutatkozó Hegyi önbizalommal telve várj az új kihívást:

Túlságosan nem érdekel, hogy ki lesz az ellenfelem, kimondottan erősnek érzem magam, a felkészülésünk jól sikerült. Úgy érzem, most sem fog végigmenni a hatmenetesre tervezett mérkőzés.

A mai találkozó előtt 73,30 kilogrammal hozta súlyát a Vasas színeiben a nem hivatásosoknál magyar bajnoki címet szerző ökölvívó.

A főmérkőzést a volt amatőr Európa-bajnok, junior világbajnok és olimpikon, középsúlyú Bacskai Balázs (6 győzelem) vívja a venezuelai Jean Carlos Pradával (36 győzelem, 6 vereség, 1 döntetlen).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában