Sport

2017.06.30. 19:20

Ismét lesz NB I-es röplabdacsapata a városnak, MÁV Előre SC néven

A Kodolányi FRKE évzáróval egybekötött sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között bejelentették, hogy újra lesz Székesfehérvárnak NB I-es férfi csapata és NB II-es női gárdája.

Káldor András

Bár felhők igencsak gyülekeztek a Felsővárosi Általános Iskola udvarában, ahol minden készen állt az évzáróra, ez sem vette el a fehérvári röplabdások nagy családjának a kedvét attól, hogy méltóképpen lezárják a maguk mögött hagyott idényt.

Sikerekben bővelkedett a szezon, hiszen Fésűs Irén irányításával a mini U13-as, az U15-ös gyerek és az U17-es serdülő csapat egyaránt a legjobbnak bizonyult az országban korosztályukban, de nem maradtak el tőlük az NB II-es junior fiúk sem, mivel ők is bezsebelték az aranyat.

Nagy Róbert a klub vezetője és a Felsővárosi fiúk edzője érthetően elégedett volt az évben nyújtottakkal.

- Jó évet zártunk, köszönhetően a sokéves munkának, amelyet még 1996-ban a fehérvári röplabdázás új korszakában kezdtünk el az Alba Line csapatával, Horváth Károly segítségével - fogalmazott. Ezután hat évig szerepelt az első osztályban a gárda, és most elérkezett a pillanat, hogy ismét kiemelkedő utánpótlásbázisként lépjenek egyet előre, az NB I-be. Aki egy kicsit is járatos a sportágban Fehérváron, tisztában van azzal, hogy szép múltja van a röplabdának, de Nagy Róbert bízik abban, hogy nemcsak jelene, hanem jövője is lesz.

- A férfiaknál sok válogatott és NB I-es játékost adtunk, a lányok csodálatosan szerepeltek tíz éve a MÁV Előre színeiben. Most megérett a helyzet, hogy újra ott legyünk, és a korábban nevelt utánpótlásunk visszatérésével stabil csapattá váljunk, és a középmezőnyben végezzünk. A lányok az NB II-ben az élmezőnyben lehetnek, öt éven belül pedig megcélozhatják a magasabb osztályt. A felnőtt csapataink a bajnokságokban MÁV Előre SC néven fognak indulni a továbbiakban. - tette hozzá Nagy Róbert. A csapat új vezetőedzője a komoly játékos és edzői múlttal rendelkező Németh Ödön lett, míg fia, a 24 éves Németh Zsolt korábban szlovák serdülő válogatott volt. Rajta kívül új szerzemény Náhol Gergő Kecskeméten és Dabroncon is játszott, valamint a két fehérvári nevelésű játékos Balogh Péter a Pénzügyőr Budapest I. osztályú csapatától, míg a sokszoros válogatott Tóth András a Pénzügyőr NB I-es, és Magyar Kupa-ezüstérmes együttesétől érkezett.

- Nem szerettem volna tovább vándoréletet élni, itt az NB I-ben lesz a legjobb nekem. Komolyan fogom venni, vezére szeretnék lenni a csapatnak! - mondta a 28 éves Tóth András, aki korántsem levezetni jött "haza".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!