Sport

2006.06.20. 22:00

Történelem

<b>Az OB I/B-be jutottak a fehérvári vízilabdázók!</b>

Mórocz Zsolt

A fehérváriak elsõ ellenfele a Miskolctapolca volt, akik ellen alaposan megizzadtak a hazai pólósok. Hiába, nagy volt a tét, a fehérváriak 4-2-es vezetése után kísértett a múlt heti MAFC elleni kudarc, ugyanis megint fordított az ellenfél. Ekkor az albások keveset úsztak, és többen öncélúan egyénieskedtek, de a végén Popovicsnak helyén volt a szíve, és a keze, a döntetlennel meglett az ezüstérem.
A következõ mérkõzésen már megnyugodva kezdhetett az M.P.S. Alba a Szombathely ellen vereséget szenvedõ rövid pihenõ után vízbe szálló Szeged együttese ellen. Nem okozott gondot az ekkor Hesz és Péter nélkül játszó fehérváriaknak a rájuk váró négy negyed. A fiatalok elsõsorban a találkozó elsõ félidejében valósággal szétúszták a vendégeket, és megszerzett elõnyük elég lett a találkozó lefújásáig.
Eredmények M.P.S.Alba Fehérvár Póló SE-Miskolctapolca 10-10 (4-3, 0-1, 2-3, 4-3). A csapat Kupcsulák - Péter (2), Kovács, Hesz(3), Popovics (3), Dabrowski (1) Horgos (1), csere Szabó R., Barabás, Major.
M.P.S. Alba Fehérvár Póló SE-Szeged VK 16-12 (4-3, 5-1, 4-4, 3-4). Az albások csapata ekkor Régi - Szabó R. (1), Kovács (1), Dabrowski (3), Popovics (2), Ritter (1), Horgos (4), csere Barabás (2), Polgár (1), Árvai (1), Sólyomvári volt.
A fehérváriak szép bajnoki évükkel történelmet írtak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!