Sport

2009.07.03. 02:29

Tobakék pechje a Veszprém-rali előtt

Székesfehérvár - Ma 15 órakor a prológgal és a szuperspeciállal elkezdődik a Veszprém-rali, az idei bajnokság 4. futama. A résztvevők szombaton összesen 6 gyorsaságit mennek.

Matók János

Izgalmasnak ígérkezik az idei Veszprém-rali, hiszen a mai királyszentistváni prológ és szuperspeciál beszámít a futam értékelésébe. A rajt 15 órakor lesz, a szinkronpályás körversenyen két gyorsaságit teljesít a mezőny. Azt követi az esti rajtceremónia 19.23-tól az Óváros téren. Szombaton az alábbi hat gyorsaságit kell teljesíteni, 1.: Hajmáskér-Öskü (17,3 km, az első autó 9.48-tól; 2.: Márkó-Jutaspuszta (22 km, 10.56); 3.: Gyártelep (13,5 km, 12.40); 4. Hajmáskér-Öskü (17,3 km, 13.10); 5. Gyártelep (13,5 km, 16.10); 6. Márkó-Jutaspuszta (22 km, 16.55). A célceremónia 17.17-kor kezdődik majd a veszprémi Óváros téren. 


Tobak Zoltán és Vinoczai Attila Mitsubisivel indulna...
Fotó: FMH

A nézők három Fejér megyei párost is láthatnak.

- Még a Salgó-ralin felrobbant a motor, ami most lett csak kész. Úgy volt, hogy szerdán tesztelünk, ám elmaradt, mert amikor még előtte kipróbáltuk, kiderült, hogy az egyes hengerben nincs kompresszió. Most ismét szét kellett szedni a gépet, és Tagai Tomiék azt ígérték, hogy a gépátvételig megkapom. Ennek tudatában nem könnyű nekiállni a futamnak. Nincs jó kedvem, mert sokat áldoztam már az autóra. Nagyon szeretnék elindulni, de ez nem rajtam múlik... - kesergett Tobak Zoltán, aki Vinoczai Attila navigátorral ülne be a Mitsubishi Lancer Evo IX-be.

Az A/7-es géposztályban Lévai Ferenc új navigátorral rajtol el: miután Schweighardt Gábor gerincproblémái miatt pihen, a rutinos, korábban Vizinnek és Bútornak is navigáló Táborszki Attila lesz a társa a Hondában. Lévai kijelentette, hogy az eddigi idei sikertelenség után csak a győzelmet tartja elfogadhatónak.

Szenner Zsolt - aki Botkának navigál - szerint kemény lesz a verseny, de győzni szeretnének az A/8-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!