Sport

2017.02.23. 20:40

Szegeden folytatja Filipovics Márkó

Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár 20 esztendős bedobója, Filipovics Márkó a két klub megállapodása nyomán a tavaszt Szegeden tölti, kölcsönben.

Horog László

2015 nyarán, a Székesfehérváron rendezett U20-as Európa-bajnokság után szerződött az Alba Fehérvárhoz az egyik legtehetségesebb magyar kosaras, az amerikai tanulmányok után frissen hazatérő Filipovics Márkó. A tavalyi szezonban meccsenként 5, idén már lényegesen több, 12 percet a parketten töltő sportoló néhány hete térdműtéten esett át, porcleválás miatt operálták a siófoki kórházban.

A sikeres beavatkozás után, a rehabilitációt követően, közvetlenül a hétvégi, Magyar Kupa győzelmet követően kezdte meg a labdás tréningeket. Immár teljes intenzitással dolgozik.

Filipovics Márkó kölcsönben Fotó: Molnár Artúr

Az elkövetkező három hónapot Szegeden tölti, ugyanis a játékos kérésére az Alba Fehérvár az idei szezon végéig kölcsönadta a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatának. A kosaras a kölcsönadást tartalmazó dokumentumok csütörtök délelőtti alárását megelőzően, szerdán este két évvel meghosszabbította a 2017 nyáron lejáró szerződését az Albával.

Az Alba sportigazgatója, Simon Balázs elmondta, azzal, hogy Filipovics szerződést hosszabbított, egyértelműen jelezte, a mindig aranyéremre hajtó, fehérvári klubban képzeli el a jövőjét.
- Bízunk abban, hogy az elkövetkező két esztendőben meghatározó játékossá válik Fehérváron. A kölcsönadás feltétele volt, hogy előzőleg hosszabbítson egyesületünkkel - mondta Simon Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!