Sport

2012.07.18. 16:21

Slovan Bratislava vs Videoton - Tüzes pozsonyi este

Pozsony, Székesfehérvár - Egy év elteltével ismét kilép a nemzetközi porondra a Videoton FC labdarúgócsapata. A fehérváriak ezúttal az Európa Ligában szerepelnek, ott is a selejtező 2. fordulójában.

Bobory Balázs

Valljuk be, más, több lesz ez a mérkőzés a Videoton és a magyar (futball)társadalom számára, mintha a svéd Kälmart, vagy éppen a bolgár CSZKA Szófiát sodorta volna Fortuna június 25-én, Nyonban, az Európa Liga sorsolásakor a fehérváriak útjába.

Az csak természetes, hogy a piros-kékek számára a Slovan Bratislava elleni párharc nem szól másról, csak a sportszakmai siker, a presztízsgyőzelem lehetőségéről, azonban a lelátókon helyet foglalók – legyenek azok szlovákok, vagy magyarok – mindannyian lelki töblettel, extra motívációval buzdítják csapatukat, hogy másról ne is beszéljünk, ne fessük az ördögöt a falra...

A Vidi futballistái tudják: tüzes este vár rájuk 20.15-től Pozsonyban (nem lesz tv-közvetítés, a lelátón nem olyan lesz a hangulat, mintha teadélutánra kerülne sor.

– Biztos vagyok benne, hogy harcos mérkőzés vár ránk, de csak azzal kell foglalkoznunk, ami a pályán történik, ki kell zárni a külső tényezőket – mondta Tóth Balázs, a fehérváriak saját nevelésű játékosa. – Sokat beszéltünk a Slovanról, fizikálisan erős, rendkívül szervezett együttesről van szó. Szerencsére nálunk remek a hangulat, kiválóan sikerült a felkészülés, sokat jelenthet, hogy a csapat együttmaradt a nyáron, az újak pedig gyorsan beilleszkedtek a játékszisztémánkba és a közösségbe is. Pozitívan gondolkodom és abban bízom, hogy mindent elsőrangúan elvégzünk majd a pályán, amit eltervezünk, természetesen bizakodó vagyok a párharcot illetően.

Hasonlóképpen beszélt a mérkőzésről Paulo Sousa, a Vidi mestere is a klub hivatalos honlapjának:

– A lehető legjobb formában szeretnénk játszani, hiszen az elmúlt egy évben pontosan azért dolgoztunk nagyon keményen, hogy az európai kupaporondon szerepelhessünk. Mindannyiunk szeme előtt ez a cél lebegett. A Slovan révén a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk a kalapból. Impozáns statisztikával rendelkeznek: tavaly a szlovák bajnokságban például hazai pályán egyszer sem szenvedtek vereséget. Azonban gyenge pontjaik is vannak. Nagyon kemény, kiegyensúlyozott összecsapást várok és a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk, hogy elérjük a célunkat, vagyis továbbjussunk.

Nos, ebben bízik mindenki Székesfehérváron, mitöbb Magyarországon. A piros-kékek bebizonyíthatják, hogy sokat léptek előre egy esztendő alatt, ráadásul olyan párharcban tehetik ezt meg, amelyet kiemelt figyelem övez.

Íme a Videoton ellenfele: a Slovan Bratislava


Huszonnégyes keretből válogat Sousa

Az UEFA honlapjára felkerült az a 24 név, aki pályára léphet csütörtök este, a Slovan otthonában: Bozsovics, Tujvel, Somodi (kapusok); Brachi, Vinícius, Caneira, Szekeres, Stopira, Héctor, Vaskó, Szolnoki (védők); Sándor, Mitrovics, Tóth B., Walter, Kovács I., U. Nikolics (középpályosok); Nikolics N., Torghelle, Perics, Oliveira, Lencse, Gyurcsó, Haraszti (támadók).

A kezdőcsapat a szokásokhoz híven közvetlenül csak a mérkőzés előtt derül ki, az FMH tippje szerint az alábbi összeállításban lép pályára a Videoton: Bozsovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira – Oliveira, Mitrovics, Kovács I., Sándor, Walter – Nikolics N.

A hírek szerint sérült nincs a keretben, a szakmai stáb mindenkire számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!