U18

2019.04.19. 21:55

Sikerült átszakítani a gátakat: megvan az első magyar győzelem

A Fehérváron rendezett U18-as divízió I/B világbajnokság negyedik mérkőzésén Magyarország megszerezte első győzelmét.

Dévai N. Csaba

Gólzáporos mérkőzésen húzta be első sikerét a magyar csapat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország–Olaszország 7–3 (1-0, 4-2, 2-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1215 néző. V.: Phillips, Kace, Peretyatko

Magyarország: Horváth D. – Dobmayer, Horváth M., Ambrus, Rétfalvi, Varga B. (1) – Gáspár, Mayer, Sárdi 1, Keresztes 2, Schelkmann (3) – Csollák (1), Hadobás, Mesterházy 1, Béres (1), Komáromy – Rózsahegyi 1 (1), Lövei (1), Szűcs Á. 2 Szövetségi kapitány: Svasznek Bence.

Olaszország: Fadani – Brunner A., Payra, Cristellon, Selva, Soelva – Niccolai, Stablum (1), Covi, Panciera, Rosa – Linder, Obexer, Deluca (1), Gellon 1, Ohler 1 – Bossi, Goldner, Brunner P. 1, Prast, Zerbetto. Szövetségi kapitány: Fabio Armani

Mesterházy Bálint kevesebb mint öt perc alatt vezetéshez juttatta csapatát: Béres centerezése után lőtt Fadani kapujába, 1-0. Nagyon harcosan küzdött a szép, kombinatív játékot nyújtó magyar válogatott, amelynek játékosai szemmel láthatóan felszívták magukat az olaszok elleni sorsdöntő mérkőzés előtt.

Gólzáporos mérkőzésen húzta be első sikerét a magyar csapat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A középső felvonás is magyar mezőnyfölényt hozott, ami végül gólok egész tömegében mutatkozott meg. A sort azonban az olaszok nyitották, miután egy mellé suhanó korong pont Manul Ohler elé pattant vissza a palánkról, 1-1. Nem sokáig örülhettek vendégeink, ötven másodperccel később Lövei bombája után Rózsahegyi András piszkált be szintén egy kipattanót, viszszaállítva az egygólos különbséget, 2-1. Nem volt megállás ezzel a találattal, Sárdi-Schlekmann-Keresztes volt a korong útja, a végletekig kijátszott akció végén pedig utóbbi tessékelte a játékszert az olasz ketrecbe, 3-1. A negyedik találatot szintén Keresztes Levente jegyezte, pazar mozdulattal lőtte ki a hosszút, majd Szűcs Ádám volt elég erőszakos, és kaparta ki a gesztenyét magának az olasz kapu előtt hadakozva, 5-1. A vendégek becsületére legyen mondva, tetemes hátrányuk sem szegte kedvüket, Szűcs gólja után Daniel Gellon révén szépítettek, 5-2.

A záró játékrész sem telt gólok nélkül, Szűcs Ádám második találatával hat, Sárdi Máté révén pedig már hét gól állt a magyarok neve mellett, 7-2. Az utolsó percben születő újabb vendég gól már nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, a 7-3-ra diadalmaskodó magyarok szombaton 19.30-tól a bombaformában játszó Japán ellen zárják a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában