Sport

2016.11.09. 14:45

Sebestyén búcsúzik

Székesfehérvár - A hét elején számoltunk be arról, hogy az idei rövidpályás úszó országos bajnokságon Sebestyén Dalma már a Győri Úszó Sportegyesület színeiben szerzett érmeket.

Ferencz Balázs

Sebestyén Dalma a Hullám 91 Úszó Egyesületben nevelkedett, Gremsperger Zsuzsa, majd Sárdi Ákos edzők kezei alatt. A fehérvári úszólány ifjúsági Európa-bajnokságot, több ízben magyar bajnoki címet nyert, 2015-ben pedig a netanyai rövidpályás Európa-bajnokágon 200 méteres mellúszásban a hatodik helyen zárt. Ugyanebben a számban részt vett a riói olimpián is, ahol a 19. helyet szerezte meg.

Fotó : Molnár Artúr

A mindössze 19 esztendős sportoló aztán az idei versenyszezon első hazai megmérettetésén, a százhalombattai rövidpályás ob-n már a Győri ÚSE színeiben versenyzett. A klubváltás kapcsán Sebestyén Dalma egy nyilatkozatot küldött lapunknak, melyet változatás nélkül közlünk: „Kötelességemnek érzem, hogy azoknak, akik figyelemmel kísérték úszókarrieremet rövid tájékoztatást adjak a helyzetemről. Sajnos kapcsolatom Sárdi Ákos vezetőedzővel az utolsó évben nem alakult az általam elvártaknak megfelelően.

Ennek javítására irányuló törekvéseim nem találtak meghallgatásra, ezért szeptemberben úgy döntöttem, hogy a Hullám ’91 Úszóegyesületet elhagyom. A meghozott döntésem után kerestem új lehetőséget, így választottam a Győri Úszó Sportegyesületet. Megköszönve az eddig elvégzett közös munkát, remélem, hogy az új helyzetemben megkapom azokat a lehetőségeket és támogatást, amelyek egy válogatott, olimpikon úszónak járnak.

Külön szeretnék köszönetet mondani a Polgármester Úrnak és Székesfehérvár városának, hogy kiemelten támogatta sportkarrieremet. Szeretnék továbbra is úgy dolgozni, hogy méltán lehessenek büszkék rám a jövőben is.” - áll a sportolónő által közzétett nyilatkozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!