Sport

2017.01.13. 23:20

Pénteken hajnalban útra a keltek az FKC női kézilabdázói

Székesfehérvár - Pénteken hajnalban keltek az Alba FKC kézilabdázói, a hölgykoszorú reggel 6 óra után indult Lipcsébe, az EHF-kupa következő fordulójára.

Horog László

Ezúttal nem Bécsből, hanem Budapestről repültek a következő mérkőzés színhelyére a lányok. Előbb Münchenbe utaztak, onnan tovább, Lipcsébe. Szászország legnagyobb és legismertebb településén szombaton 18 órakor vívják második csoportmeccsüket. Egy hete, Krasznodarban gyenge első félidő után nagyot javulva, végül 31-26-ra feljöttek a hat olimpiai bajnokkal felálló házigazdák ellen.
Most kevésbé veretes a rivális névsora, bár ismert játékosok természetesen akadnak. A lengyel átlövő, Karolina Kudlacz a hírek szerint nem lép pályára, anyai örömök elé néz, ezért már nem kockáztat. Ott lesz viszont a játéktéren a kapus, Katja Kramarczyk, valamint a mezőnyben Anne Hubinger és Saskia Lang, az együttes két gólfelelőse.

Daniela Piedade (feketében) Lipcsében is hasonlóra számíthat Fotó: Koppán Viktor

A Leipzig stabil BL-csapatnak számít, ott kezdték a mostani szezont is, a Ferencvárossal azonos csoportban, de a németek a B-jelű négyes utolsó helyén végeztek, 1 győzelmet és 5 vereséget számlálva zuhantak az EHF-kupába. A bajnokságban sem remekelnek a németek, bár legutóbb, a szerdai fordulóban nyertek a TV Nellingen otthonában, 31-23-ra. A Bundesliga tabelláján a várakozástól elmaradva, a 7. helyen várják a folytatást.

A fehérváriak a hazai bajnokságban a 8. helyen tanyáznak, 4-6-os mérleggel. Legutóbb Győrben vendégszerepeltek, és szenvedtek papírforma, 36-22-es vereséget a világ talán legerősebb együttesétől. Lipcsében lényegesen szorosabb mérkőzésre számítanak, sőt, Deli Rita vezetőedző szerint fegyelmezett játékkal nyerhetnek is.

- A célunk kedden az volt, hogy szoros meccset vívjunk Győrben, az ETO ellen győzelmi esélye gyakorlatilag egyetlen csapatnak sincs, nem csak itthon, a nemzetközi mezőnyben sem. Azt kértem a lányoktól, hogy mi is olyan sebességre kapcsoljunk, ahogy a győriek teszik, és próbáljuk minél tovább tartani ezt a sebességet. A meccs végére elfáradtunk.

A hétvégi, lipcsei derbi más lesz, erős, de verhető együttessel találkozunk. Bízom a győzelemben - mondta a vezetőedző, aki a német városban sérülés miatt nem számíthat a két átlövő, Jelena Lavko és Tilinger Tamara játékára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!