Sport

2009.05.15. 02:28

Női öttusa Világkupa-futam: továbbjutottak az esélyesek

Székesfehérvár - Tegnap rendezték meg a megyeszékhelyen a női Világkupa-futam selejtezőjét, meglepetések nélkül. Az esélyes magyarok és székesfehérváriak döntősök.

Silye Sándor

Amint az előzetes nevezések is jelezték, 52 versenyző kezdte meg két csoportban, a Köfém sportcsarnokban, illetve a fedett uszodában a napot. Itt volt az olimpiai bajnok Schoneborn, az angolok kiválósága a pekingi ezüstérmes Fell, honfitársai, Spence, és Livingston, az amerikai Isaksen, a lengyel Czwojdzinska, Boenisz, Maloszyc, a francia Caze, a litván Rimsaite, az orosz Fescsenko, Grecsicsnyikova, Kuznyecova, a kanadai Pinette, no és a magyarok: az olimpiai és sokszoros világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsanna, és a fiatalok: Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn, Cseh Kriszta. Két év után, és néhány hónapos felkészülést követően köszönthettük ismét versenyen a az Alba Volán SC szintén ifjú, korábban eredményes kitünőségét, Alekszejev Tamarát.Két éve éretsségiztem, aztán Szegedre kerültem főiskolára. Kellett ennyi idő ahhoz, hogy elmondhassam, a suli mellett nyugodtan öttusázhatok. Átmentem levelező szakra, így mindkét kötelességemnek eleget tudok tenni - mondta az versenyző.

-

Mindkét csoportból az eddig említett esélyesek valamennyien tovább jutottak. A fehérváriak (Vörös, Gyenesei, Kovács, Alekszejev) mellett még egy volános ifjú is finalista lett, mégpedig Slett Emese. - Elégedett vagyok a versenyzőinkkel, Slett és Alekszejev döntőbe jutása örvendetes. Kovács Saci kombi száma remek volt, Vörös és Gyenesei kisebb hibával, de eredményes volt, a lényeg, hogy döntősök lettek - értékelt emígy Korponai István, a fehérváriak szakvezetője.

A döntősök, a bejutás sorrendjében az alábbiak. A-csoport: Kovács, Spence, Caze, Asadauskaite (litván), Grecsicsnyikova, Isaksen, Gyenesei, Bartalis (magyar), Vörös, Cerna (cseh), Chen (kínai), Kodedova (cseh), Fell, Knack (német, Maloszyc, Slett, Wojcik (lengyel), Guo (kínai).

B-csoport: Rimsaite, Czwojdzinska, Livingston, Boenisz, Dianova (cseh), Schoneborn, Fescsenko, Tóth, Cseh, Helyer (angol), Buriak (ukrán), Trautmann (német), Grolichova (cseh), Abrossimova (kazah), Pinette, Savcsenko (fehérorosz), Alekszejev, Kuznyecova.

Meglepetést a kazah Dolgusina kiesése jelentett. Döntő: szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!