Szeptember vége a dióverés ideje

2018.09.29. 18:24

Nehéz összecsapás vár a Mol Vidi FC együttesére

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I. 9. fordulójában nehéz összecsapás vár a Mol Vidi FC együttesére, a Diósgyőri VTK vendégeként kell begyűjteniük a pontokat a fehérváriaknak.

Ferencz Balázs

Kovács István (balra, 10) és Georgi Milanov kreatív játékára nagy szükség lesz Miskolcon

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az ősz ezen szakaszában már barnul a termés a diófákon, így eljő a dióverés ideje. A Mol Vidi FC legényei leginkább a pontok betakarításában érdekeltek, ám mégsem hagyhatja őket hidegen a csonthéjú csemege, vasárnap 18 órakor a Diósgyőr otthonában szállnak harcba a bajnoki pontokért, s rettentő fontos lesz a „Diók” feltörése. A Marko Nikolics irányította együttes hétközi, Mezőkövesd felett aratott győzelmével fellépett a tabella 4. helyére úgy, hogy még mindig egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál. Sűrű a programja a Vidinek, a szerdai pótlás után a DVTK, majd jövő csütörtökön a Chelsea FC vendége lesz, vagyis a piros-kékek edzőjének meg kell találnia azt a legjobb tizenegyet, akik frissen, s ami a legfontosabb: eredményesen fel tudják venni a kesztyűt Miskolcon.

Kovács István (balra, 10) és Georgi Milanov kreatív játékára nagy szükség lesz Miskolcon
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Spanyol lapértesülések szerint az már egyre biztosabb, hogy a Vidi jelenleg legértékesebbnek vélt játékosa, Stefan Scsepovics elhagyja a klubot. Nikolics mester ugyan már a BATE elleni Európa-liga-összecsapás után is jelezte, Stefan tudja, hogy mivel kerülhet újra a keretbe, továbbra sincs megbékélés a felek között, így Stefan Scsepovics nem riogathat Miskolcon sem.

A két gárda egymás elleni örökmérlege fehérvári fölényt mutat, az eddig lejátszott 67 bajnoki során 37-et nyert a Vidi, s kilenc döntetlen mellett csak 21-et a Diósgyőr. Azonban idegenben még egál az állás, most akár e mutató terén is el lehet billenteni a mérleg nyelvét. Pénteken egyébként arra is fény derült, hogy a Magyar Kupa legjobb 64 csapata között a piros-kékek ismét összekerültek korábbi legyőzőjükkel, a Váccal, október 31-én ki lehet köszörülni a tavalyi csorbát. A továbbjutás egy meccsen dől el akkor, de ez itt most a dióverés ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában