Kosárlabda

2020.02.24. 19:36

Négy ponttal kapott ki az Alba

A román bajnokság listavezetőjével mérkőzött az Alba Fehérvár kosárlabda csapata a keleti országhatárhoz közeli településen.

Horog László

Markis McDuffie (a labdával) 18 pontot szórt

Fotó: Archív / Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A válogatott mérkőzések, az Eb-selejtezők miatti egyhónapos bajnoki szünetet kihasználva, rövid edzőtáborba vonultak a fehérvári kék-fehérek, Nagyváradon tölt három napot az Alba, szombaton reggel indultak és kedden este térnek haza a partiumi városból. A csapattal tartott a 32 éves hátvéd, Darrin Govens is, aki a szlovének elleni, szombathelyi győzelem után kikerült a válogatott keretéből – a derbin nem lépett pályára, a kispadról figyelte a találkozót -, helyette a szolnokiaktól Körmendre frissen visszatért center, Tóth Norbert kapott szerepet a nemzeti együttesben, ő utazott Ukrajnába, a szintén megnyert selejtezőre.

Markis McDuffie (a labdával) 18 pontot szórt
Fotó: Archív / Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba vasárnap este edzőmeccset vívott a román bajnokság favoritjának számító vendéglátókkal az Antonio Alexe Sportcsarnokban, a látogatók végig szoros meccsen szenvedtek 79-75-ös (16-17, 21-20, 24-18, 18-20) vereséget. Az első félidő döntetlennel zárult, húszpercnyi játék után 37-37 állt az eredményjelzőn, a harmadik tíz perc során a hazaiak elléptek, köszönhetően annak, hogy feszesebben védekeztek és jobb százalékban értékesítették lehetőségeiket. A találkozó izgalmasan alakult, a CSM Oradea végül négypontos győzelmet aratott, a meccs mindkét fél számára jól szolgálta a felkészülést a bajnoki folytatást megelőzően. Az Alba Fehérvárban Markovics 3, Ljubicsics 4, Lukács N. 4, Csupkovics 8, Csorvási 9, Govens 14, Guyton 15, McDuffie 18 pontot jegyzett.

Az Alba legközelebb március 7-én, 18 órakor Jászberényben lép pályára a tabella utolsójánál. A jászságiak az eddigi 19 forduló során mindössze 2 győzelmet arattak, 17 alkalommal vesztesen hagyták el a parkettet. A négy nappal későbbi, hazai találkozó jóval nehezebbnek ígérkezik, a 2. helyen tanyázó Egis Körmend érkezik Fehérvárra, március 11-én, szerdán. Aztán március 14-én, szombaton, Debrecenben lesz jelenése Arie Shivek gárdájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában