Sport

2009.10.17. 02:29

Nagy küzdelem, de siker - A védekezés híján a nézők pontgazdag meccsnek örülhettek

Székesfehérvár - Tegnap este az Albacomp kosárlabdacsapata a mumus Dombóvár legénységét fogadta. A Vasutasok ellen már két éve nem nyert itthon az Alba. Most igen.

Silye Sándor

 Albacomp-Dombóvár 104-100 (32-22, 26-31, 23-21, 23-26)

Székesfehérvár, ARÉV-sportcsarnok, 2200 néző, vezette: Benczur, Király, Gorka.
Albacomp: SIMON 23/9, HANGA 21, RADOVICS 26/3, LEE 21/9, Keller 2, csere: Boner 6/6, Bódi 5/3, Fodor, Antal Sz., vezetőedző: Szrecsko Szekulovics, edző: Matus Gábor.
Dombóvár: LEGRANGE 25/6, Deák 2, WALKER 22, Panta 14/3, JONES 26, csere: Szőke 11/3, Balogh, Spencer, vezetőedző: Báld József.

Farkas Attila civilben ült a kispadon, gipszben volt a hüvelykujja. Keller kezdett a házigazda Albában, Simoné volt ez első találat. Pontatlanok voltak a játékosok, de aztán belendült az Albacomp (4. perc: 13-8), és bár igyekezett a vendég, a házigazdáknál volt az előny. Lee beszórt két triplát, hétre nőtt a vezetés nagysága. Itt Radovics, ott Walker szórt a legjobban, Bonner triplájával már 10 volt a különbség (9. perc: 30-20). Nagy taps köszöntötte a csarnokban az U20-as labdarúgó-válogatott bronzérmének hírét. A kisszünet utáni első percből a vendég jött ki valamivel jobban, de Bódi távolijával megmaradt a közte tíz.

Megtorpant a vendéglátó együttes, egyre zárkózott a Vasutas alakulat. Kemények voltak a tolnaiak, ez meg nem ízlett a fehérváriaknak, a 17. percben 10-17 volt a személyi hibák különbsége. Walker tarthatatlan volt (19. perc: 49-48), hiába, jól emlékezett még a hazai gyűrűre. Megfeleződött az első szakasz előnye, de még így is öt maradt belőle a hazaiak javára.

- Egy női mérkőzésnek ennyi a végeredménye, még szerencse, hogy nem női meccsen vagyunk - mondta a szünetben Dávid Kornél, a fehérváriak legendája.

Térfélcsere után Simon utolsó másodpercben eldobott triplával indított, ehhez Bonner tett hozzá távolról, Hanga és Lee közelről, szólt is a dal a lelátón. Ám a büntetők sorra kimaradtak, még az volt a szerencse, hogy a triplák ültek (26. perc: 77-63). Megint elkapta a játékosokat a hév, így mindkét oldalon az egyéni játékot erőltették a csapatok. A hazai közönség a kedvencek mellé állt, miután elfogyott 6 pont a tizennégyből. Az utolsó 10 perc kezdetén 7 volt az albacomposoknak,  Keller meg rögtön kipontozódott. Már csak 3 pont maradt a vezetésből (33. perc: 82-79), így aztán nagyon örültünk Simon, Radovics, Hanga kosarainak. Kezdett összeállni a csapat, küzdöttek becsülettel, ezt értékelték a szurkolók. Bonnert is kifújták, megint csak három volt az Albának (37. perc: 93-90). Az utolsó perc kezdetén néggyel vezetett az Albacomp, s ezt már meg is tartotta végig.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!