mol fehérvár fc

2019.07.04. 22:22

Most jön még csak a java

Utolsó nyári felkészülési mérkőzésén 3-1-re győzött a MOL Fehérvár FC labdarúgó­csapata.

Dévai Nándor Csaba

Ezúttal is jó helyen volt az agilisan játszó Negónál a játékszer F: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Minden szempontból tökéletes lezárást jelentett a szerda esti mérkőzés a Vidi számára, hiszen egyrészt győzelemmel tették fel a felkészülés ‚i’-jére a pontot, másrészt az idehaza is hatalmas népszerűségnek örvendő felvidéki magyar klub, a DAC Dunaszerdahely ellen jött össze a 3-1-es diadal. Annyi hiányzott a tökéletességhez, hogy mindezt hazai pályán, a MOL Aréna Sóstó gyepén tehessék meg Juhászék, ám mint ismert, a stadion vízkészletét megfertőző baktérium miatt az FK Zeta elleni Európa-liga selejtező mérkőzésnek sem adhat majd otthont a Sóstó melletti létesítmény. Jó teljesítményből így se volt hiány, hátul a Fiolda–Juhász–Vinícius–Stopira négyes jól biztosított, míg a támadásoknál Nego jelentett állandó veszélyt a szerdahelyi kapura. A mérkőzés nagy részében domináló, helyzeteit hatékonyan kihasználó Fehérvár vezetőedzője, Marko Nikolics így értékelt a klub honlapjának.

– Ahogyan megszokhatták már, a felkészülési mérkőzések után az eredménytől függetlenül nem szoktam bővebb elemzésekbe bonyolódni. Mindig jó érzés nyerni, de a mai kilencven perc során sem ez volt a legfontosabb. Ismét szinte mindenki teljes meccs­terhelést kapott, és ismét voltak biztató dolgok a jövőre nézve, ahogyan természetesen a DAC ellen is akadtak olyan elemek, amelyeket javítanunk kell a tétmérkőzésekre. Jövő héten már élesben mutathatjuk meg, hogy mit tudunk, egy nagyon rövid pihenőt követően már az FK Zeta elleni, idegenbeli EL-selejtezőre készülünk.

Ezúttal is jó helyen volt az agilisan játszó Negónál a játékszer
F: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A mérkőzés során nagyszerű teljesítményt nyújtó, a múlt héten pedig edzői A-licenszes edzővé avanzsáló Juhász Roland is értékelte a találkozót.

– Persze örülünk a 3-1-es győzelemnek, de egy edzőmeccsen szerintem mindig fontosabb a mutatott játék, mint az eredmény. Az első fél­idő nagy részével elégedettek lehetünk, vezetést szereztünk és a labdát is többet birtokoltuk, mint az ellenfelünk. A második félidőben aztán volt egy 15 perces holtpont, amit nem igazán tudok hova tenni, emiatt maradt bennem egy kis hiányérzet. Kemény edzőtáboron vagyunk túl, nem ezen a héten kell csúcsformában lennünk, hanem majd jövő héten, hiszen akkor már igazi tétmérkőzésen fogunk pályára lépni. Örülök a gólomnak, mindig jó érzés bevenni az ellenfél kapuját, de a legfontosabb mindig az, hogy a csapat szerepeljen eredményesen – nyilatkozta a csapatkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában