Sport

2009.07.20. 02:29

Molnár Balázs csúcsa

Székesfehérvár - Tegnap délután a Sóstói Stadionban került megrendezésre a II. ARAK Kupa atlétikai verseny, melyen rengeteg kiváló hazai és néhány külföldi sportoló is indult.

Bobory Balázs

A verseny időzítése - legalábbis időjárási szempontok alapján - a lehető legjobban sikerült a szervezőknek, elképzelni is nehéz, mi lett volna, ha egy nappal korábban bonyolítják a viadalt, esőben, viharban, esetleg még egy kicsivel korábban, rekkenő hőségben... Szerencsére a körülmények kegyesek voltak az atlétákhoz, szép napsütésben, de az évszakhoz képest kissé hűvösebb hőmérsékletben álltak rajthoz az indulók a második ARAK Kupán. 


Molnár Balázs hozta a várt eredményt gátfutásban
Fotó: FMH

A rendező egyesület szakemberei, vezetőségi tagjai a hölgy sprinterektől, a 400 gátas Molnár Balázstól és a hármasugróktól vártak kiemelkedő eredményeket.

Az esélylatolgatásoknak megfelelően Molnár Balázs biztos győzelme nem maradt el, hiszen az ARAK remek gátfutója megnyerte a két időfutamra osztott mezőny versenyét, ráadásul a fehérvári sportoló 51,31 másodperccel, szép egyéni csúccsal diadalmaskodott.

Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztályvezetője a hármasugró Babos Ritától is győzelmet várt, a fehérvári hölgy azonban ezen a napon nem érezte a ritmust, és kisebb sérüléssel is bajlódott, így nem sikerült olyan távolságba repülnie, amely az első helyhez lett volna elegendő, 13,24 méter volt a legjobb eredménye, nyert a magabiztosan versenyző cseh Martina Sestaková 13,70-el.

Zsigovics Natália, az ARAK junior korú futója arra készült, hogy megszorítja 200 méteren a magyar bajnok Petráhn Barbarát. Mindkét hölgy hosszabb távon, 400-on érzi igazán jól magát, de mivel ebben a számban ezúttal nem rendeztek futamot Fehérváron, ilyen módon kellett összecsapniuk. A futás alatt látszott, hogy Petráhn kirobbanó formában van, és fölényesen nyerte meg a versenyt, pedig a második helyen befutó Zsigovics, illetve még két fehérvári hölgy, Frey Virág és Turcsik Katalin is megpróbálta szorongatni. Előbbi hetedik, utóbbi hatodikként ért át a célvonalon.

Csalódást jelentett a rendező egyesület számára a férfimagasugrás, Vaskó Zoltán 195 centimétert vitt át, ezzel a nyolcadik lett, Reichardt Ronald pedig öt centiméterrel felülmúlta klubtársát, amely a hetedik helyhez volt elegendő ezen a napon.

A férfi 800 méteres síkfutás mezőnyében ott toporgott az ifjúsági korú Farkas Dáriusz is, aki néhány héttel ezelőtt a korosztályos ob-n 5000 méteren alakított nagyot, és válogatott is lett, a szakemberek viszont most úgy gondolták, hogy rövid távon is feltérképezik, mire képes. A 17 éves fiatal kissé túl gyorsan kezdett, végül negyedik lett, de lesz még ő sokkal rutinosabb, tapasztaltabb is.

Az ARAK szempontjából érdekes volt még a 100 méteres sprintszám, időfutamában Frey Virág negyedik, Turcsik Katalni 6., Nyusa Viktória pedig 7. lett.

Nagy csatát hozott a női kalapácsvetés, ahol a legjobbak vb-kiküldetési szintért versenyeztek. Végül a Vedac dobója, Orbán Éva hajította legmesszebbre a szert, pontosan 69,42 méterre, megelőzve ezzel a 64,91-et teljesítő Dívós Katalint.

Az ARAK Kupát végül az összesített pontszámok alapján az egyik nagy esélyes, a súlylökő Kürthy Lajos nyerte, aki 19,93-as hatalmas dobásával kérdést nem hagyott a verseny és az egész kupa kimenetele szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!