Sport

2017.03.23. 17:45

MEGYEI I: Erőpróba előtt a Gárdony focicsapata

Fejér megye - A 20.fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük esélylatolgatásra.

Káldor András

Március 25., szombat, 15.00

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (5.)-Sárosd Sport 36 (6.)

Balogh Zsolt, a Gárdony vezetőedzője: - Nagyon örülünk a négy mérkőzés óta tartó győzelmi szériánknak, reméljük, hogy a sorozatunk minél később fog megszakadni. Játékosaim a győzelmek hatására még motiváltabban, nagyobb intenzitással dolgoznak az edzéseken. Az eddig elért eredményeinket a helyén kezeljük, mert tudjuk, hogy ezután jönnek majd a nehezebb mérkőzések, így már rögtön a hétvégén a Sárosd csapata érkezik hozzánk.

Az ősszel kettő-nullára kikaptunk náluk, azon a meccsen nem játszottunk jól, sok hibát vétettünk, nem ismertük még egymás gondolatait. Az eltelt idő alatt több játékrendszert megtanultunk, fizikálisan és mentálisan erősödtünk, lassan csapatként kezdünk funkcionálni. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég nehezebb ellenfelekkel szemben. Szombaton izgalmas, kemény összecsapásra számítok, de mindent meg fogunk tenni.

Ercsi Kinizsi (7.)-Sárbogárd (8.)

Gróf András, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: - Most három olyan meccsünk következik, amelyeket a közelünkben lévő csapatokkal vívunk - Sárbogárd, Martonvásár, Gárdony - ezeken az összecsapásokon fog eldőlni, hogy a bajnokságban milyen helyezést tudunk elérni.

A Sárbogárddal mindig nagyon küzdelmes találkozót játszunk, ősszel sikerült őket idegenben legyőzni, a Téli Műfüves Bajnokságban viszont elvertek minket. Most lépünk először pályára hazai környezetben tavasszal, szeretnénk a szurkolóinkat győzelemmel megörvendeztetni. Sérültjeink lassan felépülnek, egyik meghatározó játékosom, Hosszú Péter azonban hárommeccses eltiltást kapott, így rá nem számíthatok.

Március 26., vasárnap, 16.00

Lajoskomárom (16.)-Velence (13.)

Csulik Zoltán, a Lajoskomárom megbízott edzője:- Égetően szükségünk van a pontokra, remélem, hogy most már a jó játék mellé az eredményesség is párosulni fog.

Polgárdi (9.)-Pátka (15.)

Kurja Csaba, a Polgárdi szakosztályvezetője: - Sajnos az előző két mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Lenéztük az ellenfeleket, fiatal csapatunk van, játékosaink azt hitték, két győzelem után elég, hogyha a mezeket küldik fel a pályára, és ettől jönnek majd az eredmények.

Ezek a pofonok kijózanítólag hathatnak, rendet próbáltunk tenni a fejekben a héten. A helyzetkihasználás terén van mit javítanunk, fejben és a kapu előtt kell határozottabbnak lennünk. A Pátka elleni meccs elvileg a kötelező győzelmek közé tartozna, össze kell szednünk magunkat, mert amennyiben ez nem realizálódik, akkor a célként kitűzött 6. hely megszerzéséről végképp lemondhatunk. Főként a befejezésekre kell majd vasárnap koncentrálnunk!

A piros mezes Lajoskomárom ősszel legyőzte a Velencét Fotó: Kricskovics Antal

Martonvásár (4.)-Mezőfalva (12.)

Patkós Csaba, a Martonvásár vezetőedzője: - A hozzáállásunk jó, abban biztos vagyok, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Nagyon kevesen vagyunk, szűk a keretünk, ez problémát okoz, bár most az U19-es csapatból két fiatalt fel tudok hozni, mert nem egy időben játszik a két csapat. Hernádi Ádám talán felépül, Madaras Ádámra viszont nem számíthatok.

Bicske (3.)-Aba-Sárvíz FC (14.)

Raffai Rudolf, a Bicske vezetőedzője: - Az Aba csapata a múlt héten meglepetést okozott, nem számítok könnyű mérkőzésre, éppen azért, mert biztos vagyok abban, hogy harcolni fognak a pontokért. Viszont nekünk is kellenek a pontok, még akkor is, ha a hazai pálya lényegében csak a nevében jelent hazai pályát. Nem tudtuk igazán belakni a csákvári pályát, mert éppen csak megüti a mértéket, és rendkívül keskeny.

A csapat nehezen dolgozza fel, hogy nem a stílusának megfelelően tud játszani. Nem keressük a kifogásokat, de nem alkalmas a mi gyors játékunkhoz, és leginkább a kapuja elé betömörülő, védekező csapatot segíti. Látszik is az eredményeinken, hiszen idegenben sokkal gólképesebbek voltunk, mint otthon. A jelenlegi állás szerint két hiányzóm lesz vasárnap, Köntös Dániel sérülés, míg Móri Tamás betegség miatt. Utóbbira talán számíthatok, de korántsem biztos. Nagy érvágás lenne, ha nem játszanának.

Iváncsa (1.)-Baracs (11.)

Masinka László, az Iváncsa vezetőedzője: - Nem számítok könnyű mérkőzésre, a Baracs eredményei figyelemre méltóak. Nagyon szeretném, ha nem zavarna meg bennünket a Baracs hétvégi öt-egyes veresége, mert ellenfelünket masszív csapatnak tartom. Van egy-két sérültünk, de szerencsére tudjuk őket pótolni.

Folytatni akarjuk a menetelésünket, biztos vagyok benne, hogy ha marad ez a pozitív hozzáállás, akár az edzésmunkában, akár a mérkőzéseken, akkor el is tudjuk érni a céljainkat. Bár hét ponttal állunk az élen, de ez nem szabad egy percre sem hogy elkényelmesítsen minket. Ez az előny pontosan arra jó, hogy nem ad túlzott magabiztosságot, de azért mégis megfelelő riválisainkkal szemben.

Mór (2.)-Tordas (10.)

Németh Bálint, a Mór vezetőedzője: - Reméljük, hogy továbbra is makulátlan marad a tavaszi mérlegünk. Minden egyes mérkőzéstől - így ettől is - győzelmet várok, ez a keret tényleg alkalmas arra, hogy ezt megvalósítsa. Persze ehhez arra is szükség van, hogy a játékosaim maximális teljesítményt nyújtsanak.

Még adósak vagyunk a szép játékkal, bízom benne, hogy végre hazai füves pályán ez is teljesülni fog, és bajnokesélyes csapathoz méltó játékkal tudunk kirukkolni. Sérültjeink javulnak, Végvári Ádámra számíthatok már, és Bátki Tamás bokája is rendbe jön. Meggyes Dávid és Handl Szabolcs viszont még nem fogható hadra, ők még lábadoznak és külön edzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!