Sport

2011.09.24. 14:07

Megszűnt a Sportsegély Alapítvány

Az 1991-ben alapított Székesfehérvári Sportsegély Alapítvány megszűntette "küldetését", először és utoljára a Videoton tragikusan elhunyt egykori futballistája, Takács Lajos három fia vette át a támogatást dr. Brávácz Ottó kuratóriumi elnöktől.

Matók János

Egy székesfehérvári lakos, Beke Ferenc 1991-ben hozta létre a Székesfehérvári Sportsegély Alapítványt, azzal a céllal, hogy olyan fehérvári élsportolónak, vagy családjának segítsenek anyagilag, aki önhibáján kívül, baleset, egészségkárosodás, vagy sérülés miatt volt kénytelen félbeszakítani aktív sportpályafutását, s így nehéz anyagi helyzetbe kerül.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Brávácz Ottó, a Videoton-Waltham FC elnöke lett, s egészen napjainkig ő is volt, noha a klubtól történő 1995. szeptemberi távozása után, az alapítvány elnöki posztjáról is lemondott. Ám ez valahogy a történelem útvesztőjében elsikkadt. Miként az a tény is, hogy az alapító által befizetett induló vagyont, csak a Videoton FC fejelte meg több százezer forinttal, amíg a város többi sportegyesülete elzárkózótt a belépéstől, a támogatástól.



Így maradt az az összeg, amely napjainkra szép lassan elolvadt, mert az alapítvány pénzét kezelő bank negyedévente levonta a kezelési költséget. Noha Brávácz 1995-ben lemondott, az alapítvány lényegében azóta nem működött, a Vidi pedig a "permanens" átalakulás éveit élte, így lényegében senki sem gondozta a nemes célra létrehozott alapítványt.

Nem volt mit tenni, Brávácz Ottóra maradt a hálátlan feladat, hogy a különböző fórumokon intézkedjen az alapítvány megszűntetéséről, illetve a még rendelkezésre álló összeg felhasználásáról. Amelynek átadására szombaton került sor. A tragikusan elhunyt egykori vidista Takács Lajos három fia: Dávid, Bertold és Krisztián vette át Brávácz Ottótól a segélyt, amelyre az alapítvány történetében először, és megszűnése miatt egyben utoljára került sor.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!