Sport

2015.05.09. 20:28

Megkezdődött a vízi szezon: Szeptemberre elkészül a VVSI telepe, fejlődhet a sport, a rehabilitáció

Agárd – Szombaton rendezték a hagyományos vízi sport- és turisztikai szezon évnyitóját a VVSI telepén.

Silye Sándor

Ott, ahol még gödröket, homok- és kőkupacokat kellett kerülgetni, ott, ahol már a jövő megmutatta magát a jelenben. A tornaterem elkészült, itt és a tó partján tartották az évnyitó ünnepet. Deák Csaba, a VVSI Nonprofit Kft. ügyvezetője, Angyal Zoltán, a sportszakma vezetője és Soltész Miklós államtitkár mondta el köszöntőjét, megnyitó beszédét, de a szakosztályok eredményes versenyzőit is serlegekkel jutalmazták meg. Ezután – már évtizedes hagyomány – megkoszorúzták a tavat, emlékezve azokra, akik már nincsnek itt, és Springer Ferenc szobrára is koszorút helyeztek, fejet hajtva a VVSI alapító atyjának emléke előtt. Az ünnepségen a tornateremben egymás mellett sorakoztak a kajak-kenusok, az evezősök, a vitorlások, a sárkányhajósok, amott Szipola Antal, Ódor Lajos, Kapocs Anikó, Fidel László, a hajdani idők sztárjai figyeltek, itt volt a jégkorongozó Kóger István, de az Alba Regia SC elnöke, Dávid Kornél is tiszteletét tette, míg Tóth István, Gárdony polgármestere és Erdei Péterné alpolgármester képviselte a testületet. A hivatalos rész hamar véget ért, utána a sportoló ifjak bent játszottak, kint a tavon vitorlát bontották, sárkányhajók kerülgették a nádasokat és a szigeteket, aktív, sportos pillanatok következtek hát.

A sportszakmai vezető, Angyal Zoltán is beszédet mondott a VVSI szezonnyitóján. FOTÓ: MOLNÁR ARTÚR

– Az ember szeretné továbbadni azt a sok szépséget, amit gyermekkorában kapott a víztől, a versenyzéstől. Sok évtized után megpróbáljuk a környezetet rendbe tenni, a sportolási lehetőségeket optimálissá fejleszteni. Megsokszoroztuk versenyzőink számát mind a négy szakosztályban. Az építkezés is sokat jelenthet, ha elkészül, ebben nagy szerepe van mások mellett L. Simon Lászlónak, Tessely Zoltánnak, a fehérváriaknak, a gárdonyiaknak. Világszínvonalon segít az új telep a fogyatékossággal élőknek, és mindenkinek a víz, a vízisport megkedvelésében – mondta Soltész Miklós államtitkár, aki hajdan vitorlázóként „élt" a tavon.

– Nemcsak zavartalanul folyt a munka az átépítés alatt, hanem ütemtervszerűen – kezdte mondandóját Deák Csaba. – A nyár végére mindennel elkészülünk, utána jöhet az újabb helyszínek fejlesztése, már zajlik a forrás keresése a kikötői munkákhoz, az északi part fejlesztéséhez. A sportolói létszámot szeretnénk megtartani, de az eredményességet tekintve nem szeretnénk alább adni a múlt év sikereinél – jelentette ki Deák Csaba.

– Dolgoznak a gyerekek, az előző esztendőhöz képest, ha csak apró lépésekkel is, de előre tudtunk jutni. Több olyan szabadidős tevékenységet is elkezdtünk, amely azt szolgálja, hogy sokan jöjjenek a tóra, és ha nő a létszám, könnyebb lesz a minőségen is javítani. Jelentős változások történtek az edzői állományban, ennek eredménye már ebben az évben látható lesz. Szeretném, ha minél több korosztályos válogatott gyerekünk lenne, öröm, hogy a szövetségek is segítenek, fejlesztések várhatók a sukorói pályán, mindez segíti a szakmát – így Angyal Zoltán. Kíváncsiak voltunk arra, miként vélekednek e monumentális munka alanyai, a sportoló ifjak.

– Jó a kajak-kenu sport, mert erősít, és jó edzőm is van, az első versenyemen mindjárt második lettem. Várom, hogy minden elkészüljön, mert akkor jobban lehet edzeni a jó tornateremben. Mindent szeretnék majd megnyerni! – vélte a 10 éves Lics Tamás.

– Óriási előrelépés lesz itt az építkezés befejezése után mind a gyerekeknek, a sportolóknak, és persze nekem is. Professzionális körülmények között dolgozhatunk, a világ- és az Európa bajnokságra, az olimpiára is százszázalékosan fel lehet készülni – tette hozzá a mára a felnőtt kor küszöbére „öregedett" sikeres Petkó András.

Megkezdődött hát az új szezon, szeptembertől javuló körülményekkel. Jó év várhat a VVSI sportolóira!.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!