A körmendiek nem bírták a tempót

2018.04.07. 21:35

Magabiztosan nyert az Alba

Félidőben öt ponttal vezetett, végül magabiztosan, 88-69-re verte az Alba Fehérvár a körmendi kosarasokat.

Horog László

Két büntetőjével szerzett előnyt az Alba, Fanning távolról talált be, erre Keller válaszolt egy triplával, 5-3.

Keller közelről növelte a hazai előnyt, gyorsan egyenlítettek, majd Tuoyo hármasával már a vasiak vezettek, igaz, nem sokáig. Lóránt kintről egalizált, Pointer pedig már a házigazdákat juttatta előnyhöz, 15-12.

Hillt Kovács Ákos váltotta irányítóban, Ferencz hármasa célba ért, Davis-Smith zsákolásával pedig már az Egis volt kétpontos előnyben. Ferencz a továbbiakban is eredményes volt, valamint Csorvási és Fanning is, az első negyedet hétpontos előnnyel zárta a Körmend, 20-27.

Hill duplája beszédült, hármasa nem, Lóránt révén jött közelebb a Fehérvár, időt kért a Körmend. Lóránt nem hibázott a későbbiekben sem, valamint a frissen beálló Simpson azonnal hintett két, látványos triplát, a hazai közönség a légióst ünnepelte, Gasper Potocnik pedig időt kért, 34-28.

Keller Iván beköszönt távolról, ezt tette Fanning is, majd utóbbi betörés után is eredményes volt. Dzunic Branislav időt kért, gyors egymásutánban kétszer is, félidőben 42-37-re vezetett az Alba.

Fanning és Lóránt dobott hármast, kisvártatva Keller Ákos is csatlakozott hozzájuk, aztán Fanning és Hill volt eredményes középtávolról, Lóránt újabb pontjai nyomán pedig Potocnik magához rendelte tanítványait, 52-44.

Pointer közeli kosarával 10 pontra nőtt a differencia, Horton sem tétlenkedett, a vendégeknél Fanning szerzett pontokat, a többiek nem remekeltek. Hill betörés után szerzett bravúros duplát, a túloldalon Tuoyo és Ferencz szórt triplát, Dzunic pedig időt kért, 61-54.

Lóránt biztos kézzel tüzelt kintről és bentről, Horton jól szedte a lepattanókat, meglépett a Fehérvár, 68-55-ös eredménnyel zárult a harmadik negyed. Tovább nőtt a hazai előny, 73-55-nél Potocnik időt kért, ám ez sem segített, Lóránt továbbra is remekelt, a center higgadtan dobta a hármasokat, őrizte több mint húszpontos előnyét a roppant magabiztos házigazda. Hollins révén jöttek közelebb a nyugatiak, Dzunic időt kért, 81-64.

Kicsit közelebb jöttek a vendégek, a Fehérvár összeszedett játékkal, Lóránt vezérletével magabiztosan nyert, 88-69-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában