Helyi sport

2018.02.06. 21:11

A móri Krausz Gergely a magyar tollaslabda trónján

A pécsi Multi Alarm SE színeiben versenyző Krausz Gergely duplázni tudott a tollaslabdázók országos bajnokságán.

Nagy Péter

Fotó: K.G.

Férfi egyéniben és párosban is címvédésre került sor a hétvégén, Pécsen megrendezett megmérettetésen. A móri illetőségű, de a baranyai megyeszékhelyen pallérozódó Krausz Gergely a férfiak egyéni küzdelmei mellett Pytel Gergő oldalán a párosok versenyét is megnyerte. Krausz 2014 óta verhetetlennek bizonyul a hazai mezőnyben, egyesben és párosban ötször-ötször, míg vegyespárosban háromszor diadalmaskodott a tollaslabdázók országos bajnokságán. Megyénkből a hetedik helyen kiemelt Mórocz Ákos, Hircze Nóra partnereként teljesített a legjobban, a székesfehérvári duó a harmadik helyen végzett a vegyespárosok között. A Fehérvár Badminton SE többi versenyzője, így Kömives Dóra, Dulcz Zsombor, Turzó Balázs, Dubicz Máté és Nagy-Szabó Levente is helyezetlenül zárt.

A verseny után lapunknak a férfiak mezőnyében duplázni tudó Krausz Gergely értékelte a saját teljesítményét:

- Annak ellenére sikerült a címvédés, hogy nem játszottam igazán jól – kezdte a Fejér megyei tollaslabdázó.

- A győzni akarással viszont nem volt baj, a hazai bajnokság megnyerése továbbra is motivál, de ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, inkább a nemzetközi versenyeken szeretnék minél jobb eredményt elérni. Természetesen örülök mind az egyéni, mind a párosban elért sikeremhez, Pytel Gergővel pedig sikerült visszavágnunk egy számunkra fájó vereségért. Nincs okom a panaszra, az idei, Kínában megrendezésre kerülő világbajnokságra már kvalifikáltam magam, illetve az oroszországi Európa-bajnokságon is ott leszünk csapatban. A világranglistán sikerült a legjobb száz férfi tollaslabda-játékos közé bekerülnöm, azért dolgozom, hogy ebben a rangsorban minél előrébb tudjak lépni. 2020-ig ugyan van még idő, de egyre nagyobb esélyt látok arra, hogy Tokióban én is részt vehessek a nyári olimpiai játékokon. Ennek rendelek alá mindent: a táplálkozástól, az erőnléten át a mentális felkészülésig – mondta a 24 éves sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában