Húsz ponttal voltak jobbak

2018.06.10. 21:39

A bronzcsata első felvonását a fehérvári kosárlabdázók nyerték

Az Alba Fehérvár kosárlabda csapata a Körmenddel csatázik az NB I harmadik helyéért. A Gáz utcában a házigazdák 91-71-re nyertek.

Horog László

Alhaji Mohammed (fehérben) 24 pontjával a legeredményesebb volt a mezőnyben Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

„Pedig milyen jó lett volna Szolnokon kezdeni” – jegyezte meg egyik drukker az Alba Regia Sportcsarnok földszinti büféjében, miközben társaival nézte a tévéközvetítést az Olaj KK – Falco finélé első, tiszaligeti felvonásáról. Az alföldi létesítményben előbb kezdtek az együttesek, ők már javában hajigálták a kosarakat, amikor a Gáz utcában még csak a bemelegítés zajlott. A rájátszás korábbi összecsapásaihoz képest ezúttal kevesebben foglaltak helyet a lelátón. Ez betudható a vasárnapi, késő délutáni időpontnak, a Balaton és a Velencei-tó közelségének, de leginkább annak, hogy a kék-fehérek hívei a döntőre készültek, nem az Egis elleni bronzmeccsre.

Alhaji Mohammed (fehérben) 24 pontjával a legeredményesebb volt a mezőnyben Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A körmendieket 3-0-s összesítéssel söpörte el az útból a szezonban a mezőnyből kiemelkedő Szolnok, a fehérváriak jóval nagyobb csatában, 3-2-re maradtak alul a szombathelyiekkel szemben. Az albás légiós keretből az elődöntőt utolsó, csütörtöki, szombathelyi meccsén Alhaji Mohammed maradt ki, ezúttal Kasey Hill nem kapott bizalmat a tengerentúli vendégmunkások közül. Ebből következően Kovács Ákos szervezte a játékot, az első dobást is ő hajtotta végre, nem ért célba, ellenben a két center, Lóránt Péter és Keller Ákos betalált középtávoltól. Fanning szépített betörés után, Simpson triplával jelentkezett, Mohammed pedig zsákolt, gyorsan elléptek a hazaiak, 9-2. Kovács Ákos hármasával tízre nőtt a differencia, a későbbiekben is őrizték a magnyugtató különbséget. Az első negyedet Horton duplája zárta (24-11), a nyugatiaknál tíz perc alatt mindössze Fanning, Németh és Davis-Smith szerzett pontot. A második negyed elején ez sikerült Halásznak és ismét Davis-Smithnek is, közelebb is jöttek a vendégek. Persze, idegeskedniük nem kellett a hazai híveknek, Mohammed gyorsan dobott négy pontot, ismét tíz fölé nőtt a különbség. Mohammed a folytatásban is aktív volt, időt kért a látogatók ciprusi szakvezetője, 34-20. Horton ügyeskedett a palánk alatt, a túloldalon pedig Csorvási, Dzunic Branislav azonnal időt kért, 39-31. Az albásoknál Simpson, a vendégeknél Davis-Smith és Fanning talált be, Dzunic ismét időt kért, az első félidő végén 49-38 állt a táblán.

Meglépett a Fehérvár

Fordulás után araszoltak előre a vendégek, a hazaiak mindössze két pontot dobtak, a látogatók hetet, fel is jöttek 51-45-re, Pointer és Mohammed büntetőivel, majd Simpson triplájával távolodtak a vendéglátók (58-45), a folytatásban arra ügyeltek a fehérváriak, hogy tízen belülre ne érkezzenek a vasiak. Ez döntően össze is jött, azonban elkönnyelműsködött hazai támadások után előbb Davis-Smith, majd Ferencz dobott hármast, Dzunic időt kért, 63-58. A harmadik negyed utolsó momentumaként Fanning kísérletezett távoli hármassal, labdája leperdült a gyűrűről. „Ha így folytatjuk, meleg lesz a vége” – közölte az egyik hazai hívő, miközben a csapatok két percet szusszantak. Megrázták magukat a vendéglátók, Simpson, Keller Ákos és Harris duplájával újra megléptek, Constantinides időt kért, 69-58. Nem segített, még jobban meglépett a Fehérvár, újabb időkérés következett. A végére elfáradtak, szétestek a piros-feketék, könnyedén, 91-71-re nyert az Alba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában