Sport

2017.05.24. 12:54

Klasszis átlövő érkezik - Többen távoznak, meghatározó játékosok hosszabbítottak az FKC-nál

Új csapatot épít az Alba Fehérvár KC női kézilabda-együttese. Heten távoznak, többen szerződést hosszabbítottak, magyar és orosz válogatottak érkeznek.

Ferencz Balázs

Magyarországon már megszokott metódust követve, az Alba Fehérvár KC is a zajló bajnokság közben számolt be távozóiról, új igazolásairól, valamint arról, hogy több meghatározó játékosával is szerződést hosszabbított.

- Nagyon örülök annak, hogy sikerült értékeinket megtartani. Az elmúlt 15 évben ez a csapat 13-szor szerepelt nemzetközi kupában, ez mértékadó tény - fogalmazott Balássi Imre, a Köfém SC elnöke, sugallva a jövőre vonatkozó elvárásait, vagyis olyan csapatnak kell Fehérváron szerepelnie, mely ismét kilép a nemzetközi porondra.

 

Erre minden esélye meg is lehet az Albának, hiszen meghosszabbította szerződését a magyar válogatott beállós Mayer Szabina, a korábbi válogatott kapus Herr Orsolya, valamint a francia Claudine Mendy, a macedón Elena Gjorgjijevszka, és a szerb Jelena Lavko is. Ugyanakkor klasszis játékosok érkeznek a Verseci utcába. Fehérváron folytatja az orosz válogatott, kétszeres EHF-Kupa-győztes, 26 éves Olga Gorsenina. Az átlövőként és irányítóként is bevethető Gorsenina legutóbb a Krasznodar együttesét erősítette. Az Alba mezében szerepel majd a 31 éves Temes Bernadett is. A 177 centi magas, 28-szoros magyar válogatott irányító kétszer nyert bajnoki címet a Győrrel, és elhódította a KEK-serleget a Hypoval. Temes a Vác együttesétől érkezik. Két fiatal kézilabdázó is csatlakozik az FKC keretéhez. A második számú kapus lesz a 21 éves Mistina Kitty, aki legutóbb Kecskeméten és a NEKÁ-ban játszott, de szerepelt a Mosonmagyaróvár NB I-es csapatában is, Az MTK felnőtt együttesétől érkezik a 19 éves Sztankovics Réka. A beállóst Deli Rita vezetőedző nagy tehetségnek tartja. A fehérvári tréner hangsúlyozta: csakis olyan játékosokat kívántak szerződtetni, akik védekezésben és támadásban is segítségére lehetnek a csapatnak.

A jelenlegi keretből Hajduch Csenge Debrecenbe, Kazai Anita Dunaújvárosba, Sipeki Flóra Budaörsre távozik, s búcsút int Tilinger Tamara is. Biljana Bandelier, Ishitate Mayuko és Daniela Piedade visszavonul a profi játéktól. A vasárnap 18 órakor kezdődő Érd elleni, utolsó bajnoki fellépésen búcsúznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!