Sport

2013.06.28. 20:05

Két győzelem után a Karlsruhétól kikapott a Videoton FC

Lejátszotta a harmadik felkészülési mérkőzését a tiroli edzőtáborban a Videoton FC, a fehérváriak 1-0-ra kikaptak a német II. osztályú Karlsruhe csapatától. A Vidi szombaton este érkezik haza.

Matók János

Karlsruhe–Videoton FC 1-0 (0-0)

Karlsruhe: Orlishausen – Kempe, Maurersberger, Yabo, Alibaz – Nazarov, Mast, Hennings, Varnhagen – Schwertfeger, Schultz. Vezetőedző: Markus Kauczinski.

Videoton FC: Tujvel (Pajovics) – Oliveira (Szolnoki), Szekeres (Caneira), Vinícius (Papp), Mamadu (Stopira) – Tóth (Enete), Gomes (Sándor) – Álvarez (Paraiba), Kovács (Zsótér), Gyurcsó (Kleinheisler, Hudák) – Nikolics N. (Lupeta). Vezetőedző: José Gomes.

Utolsó ausztriai felkészülési mérkőzését a Bundesliga II-be az idén feljutó Karlsruher SC ellen játszotta az ausztriai Tirolban edzőtáborozó Videoton FC. A meccs eredetileg 16 órakor kezdődött volna, azonban a német csapat kérésére 40 perccel korábban, 15:20-kor kezdődött el. A Vidi hivatalos honlapjának a tudósítása szerint, az iramra és a küzdelemre nem lehetett panasz, nagyobb helyzet azonban sokáig egyik kapu előtt sem adódott.

A németek elsősorban pontrúgásokból próbáltak veszélyeztetni. Tujvelnek azonban néhány beadáson kívül nem akadt komolyabb dolga. A félidő legnagyobb helyzete a 39. percben volt, amikor Schwertfeger beadását Hennings lőtte csúnyán kapu fölé 10 méterről. A szünetben, ahogy azt a korábbi edzőmeccseken is megszokhattuk, az egész csapatot lecserélte José Gomes, csupán Tujvel maradt a kapuban.

A második 45 percet egyértelműen a Vidi kezdte jobban. Lupeta az 52. percben hatalmas helyzetbe került, lövését azonban bravúrral hárítani tudta a Karlsruher kapusa, míg a kipattanóból Zsótér ismételt, de nem sikerült a hálóba találnia. Négy perccel később Kleinheisler került ügyesen helyzetbe, amelyet végül nem tudott ugyan gólra váltani, de továbbra is mi irányítottuk a játékot. A 69. percben aztán váratlanul vezetést szerzett a német együttes. Torghelle Sándor egykori düsseldorfi csapattársa, Schwertfeger tekert 14 méterről a csereként beálló Pajovics kapujába.

A hátralévő időben is a Vidi birtokolta többet a labdát, de a német csapat rendkívül fegyelmezetten védekezett, így végül maradt az 1-0.

„A mai mérkőzésen nem mutattuk meg, hogy mit is tudunk valójában. Az edzőtábor végére elfáradtak a játékosok, mivel nagyon kemény munkát végeztünk az elmúlt kilenc napban. A második félidőben ettől függetlenül jobban játszottunk, volt két nagy helyzetünk is, amikor csak a kapussal álltunk szemben, sajnos ezek kimaradtak, míg ellenfelünk nem hibázott a túloldalon. Ez a mai mérkőzés, a vereség ellenére is, jól szolgálta a felkészülésünket.” – értékelte a látottakat a találkozó után José Gomes.

A Vidi számára lassan befejeződik az ausztriai edzőtábor. Szombaton délelőtt még lesz egy edzés, majd délután Münchenből repülővel hazafelé indul a csapat. Aztán lehet Fehérváron készülni a Mladost Podgorica elleni, csütörtöki EL-mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!