Sport

2009.07.23. 02:29

Keményen alapoz az Alcoa FKC

Székesfehérvár - Megelőzendő a hőséget, az Alcoa FKC kézilabdázói már reggel fél nyolckor a pentelei parkerdőben futottak. Az igazi sanyargatás a Bregyó közben várt a lányokra.

Matók János

Könnyen lehet, hogy a szúnyogokat nem érdekli az időjárás, így a pentelei parkerdő látogatóit sűrűn zaklatják. Két eset lehetséges: vagy fut az ember, és megússza csípések nélkül, vagy beáll az árnyas fák alá, s akkor halálra ítélte magát a zümmögő dögöktől.


A kézilabdázók keményen készülnek: reggeli előtt futás, utána konditerem, aztán még egy edzés
Fotó: FMH

 

Az Alcoa FKC kézilabdázói inkább az első variációt választották, a hőség elől menekülve reggel 7.30-kor vágtak neki a 6 kilométeres távnak. Amit ki könnyen, ki nehezebben teljesített. A legfürgébb Vincze Melinda volt.

 

- Másként nem lehet ezt kibírni, csak úgy, ha megölöm magamat. Lehet, hogy ott leszek a londoni olimpián, csak nem kézilabdában... - mondta a fehérváriak válogatott balszélsője, miután elsőként, a társait percekkel megelőzve teljesítette a távot.

 

Mindössze három hiányzó volt a csapatból: Lelkes Noémi a konditeremben bringázott, miután meghúzódott a vádlija. Horváth Bernadett a junior válogatottal készül, míg Zsigmond Vivien egy hét pihenőt kapott Sótonyi László vezetőedzőtől, mert az U17-es Eb után szinte teljesen kifacsart állapotban van.

 

Viszont már a csapattal készül Kovács Angéla, aki a terheléses orvosi vizsgálat után kedvező eredményt kapott az orvosoktól. Angéla szerint csak az edzettségi állapota miatt van hátrányban a többiekkel szemben, amit majd fokozatosan szeretne bepótolni.

 

Az FKC keretének fiatal játékosai még bírják a tempót.

 

- Kemény az alapozás, de ez jó, mert így kellő az akarat a feladatok elvégzésére. Eddig jól bírom a munkát, s a fáradtság ellen regenerálódom - mondta Várkonyi Viktória.

 

- Valóban kemény, de úgy gondolom, hogy az elmúlt években az ifiben Mihály Attila is rendesen felkészített, megdolgoztatott minket. Dolgozunk, mert megkaptuk az esélyt, amivel élni szeretnénk - közölte Németh Nóra.

 

- Nem bántam meg, hogy Veszprémből ide igazoltam, nagyon jól érzem magamat Fehérváron. Remélem, hogy megérte a váltás - mondta Németh Kriszta. Becsületére legyen mondva, de Sótonyi László vezetőedző is lefutotta az általa előirányzott távot. Igaz, kissé nehezebben, mint aktív versenyző korában. Pentele után a közös reggeli volt a csapat programja, majd a kötelező 90 perc pihenő. Mert azt Sótonyi sem akarja, hogy bárki megsérüljön a felkészülés során. Ám a feketeleves nem maradt el: még délelőtt a Bregyó közben folytatódott a program: az 5x800 és a 10x400 méteres futás. Így délután mindenki gyúratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!