kajak-kenu

2019.11.07. 12:00

Jövőre újjá kell építeni

Az évnek még Szőke Attilával vágott neki, ám időközben párt cserélt – Kocsis Ádámmal egymásra találtak, s vele együtt egy értékes hatodik helyet szerzett az U23 Európa-bajnokság 500 méteres páros mezőnyében a Dunaferr SE fiatal kenusa, Slihoczki Ádám.

Korondy Tamás

Slihoczki Ádám jövőre robbantana – akár a felnőttek között is

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

– Nehéz év volt ez – vette rövidre a figurát a 19 éves kenus. – Szőke Attilával tavaly Európa- és világbajnoki címig jutottunk párosban, így aztán nagy lelkesedéssel kezdtük meg az idei szezont is. Hiába csináltuk meg kellően az edzéseket, és pályaevezéseken is jó idők születtek, sajnos néhány verseny után éreztük, hogy valami nem stimmel. A első válogató után elköszöntünk, és ekkor térdeltem össze Kocsis Ádámmal.

A második kvalifikációra másfél hetet tudtak készülni új párjával, majd a kontinens tornáig nagyjából újabb két hetet – ennyi idő azonban nem lehet elég, hogy összeszokjon két kenus.

– Megmondom őszintén, hogy elégedettek voltunk a hatodik hellyel. Tudom, ez furcsán hangozhat a magyar kajak-kenu sportban, de nem várhattunk csodát, hiszen 3-4 hét közös tréning volt bennünk, nem lehetett reális eredmény az éremszerzés. Előzetesen kitűztünk azért néhány célt, amit el akartunk érni. Akiket meg szerettünk volna verni, azokat sikerült is, ennek örültünk. Aminek viszont annyira nem, hogy az első öt helyezett eléggé elment az Eb-döntőben, és durván két hajónyi különbség alakult ki köztünk és az ötödik egység között. Ez azért sok, de úgy gondolom, jövőre ez mindenképpen ledolgozható.

Slihoczki Ádám jövőre robbantana – akár a felnőttek között is
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az utánpótlás magyar bajnokságon már bizonyítottak: megnyerték az ezerméteres páros számot a juniorok között. Ezek után a felnőttek mezőnyében is megmutatta magát, s nem is akárhogy – Hajdu Jonatán párjaként 500 és 200 méteren is nyerni tudott, míg ezer méteren párosban újdonsült párjával, Kocsis Ádámmal negyedikek lettek.

– A bajnokságok jól sikerültek, a jövő évet ettől függetlenül továbbra is Ádámmal képzelem el – szeretnénk a mostani hatodik pozíciót jövőre egy éremre cserélni. Tervben van még egy verseny: ha minden igaz, 2020-ban Szegeden rendezik a nem olimpia számok világbajnokságát. Nagyon boldogok lennénk Ádámmal, ha ott is sikerülne egy számot elcsípnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában