Sport

2006.07.07. 02:29

Ítéletidő után sikeres krossz

Kőszárhegy (sis) - Csillagvölgy a motokrosszozás Fejér megyei mekkája, tehát egyáltalán nem véletlen, hogy éppen itt rendezték meg a krosszosok Közép Európa Kupa versenyét.

Mórocz Zsolt

Hét ország versenyzői a motoros KEK-ért Kőszárhegy (sis) - Csillagvölgy a motokrosszozás Fejér megyei mekkája, tehát egyáltalán nem véletlen, hogy éppen itt rendezték meg a krosszosok Közép Európa Kupa versenyét. A nagy versenyen nagy létszámban jelentek meg a motorosok, és ennek megfelelően nagy versenyt is vívtak egymással a résztvevők. Sokáig úgy tűnt, hogy az égiek nem akarják szponzorálni a nagynak ígérkező viadalt, hiszen csütörtökön még ítéletidő rongálta a terepet és a pályát, de aztán a rendezőknek komoly erőfeszítésekkel sikerült versenyre alkalmassá tenni a környezetet. A szombati időmérőt már ideális talajon rendezték, az első futamban száraz pályán mehettek végig a Szlovákiából, Romániából, Csehországból, Ausztriából, Észtországból, Tajvanról érkezett motorosok. És persze a magyar résztvevők. A vasárnapi versenyre aztán ismét elromlott az idő, de ez nem zavarta a 70 indulót abban, hogy nyeregbe pattanjon. Az 50 ccm kategóriában Szabó Márk (Real Motor) szerezte meg a győzelmet Hsu Brian (Tajvan) és Balázs Bence (Motomax) előtt. A 60 ccm-eseknél nagy csata végén Lukács Kristóf (Kiskunlacháza) győzött Butuza Marcel (Románia), illetve Nagy Lénárd (Neptun SE) előtt. A 85-ös géposztályban a hazai versenyző, Véninger Milán visszafogott motorozással összetettben a 18., míg a kategóriájában a 14. helyet szerezte meg. A helyiektől a Neptun nevű egyesületbe igazolt Szép-Horváth Arnold abszolútban 5. lett. A géposztály viadalát Hugyecz Erik (Yamaha) nyerte, második Nagy Alex (Real Motor), a harmadik Filip Klamo (Szlovákia). Az Open osztályban élete második felnőtt versenyén indult kőszárhegyi Gáspár Gergely a 9. pozíciót szerezte meg, ez összetettben a 13. helyhez volt elég. Győzött a magyar bajnok Borka János, Déczi Balázs és a szlovák Tomas Simko előtt. Kőszárhegy (sis) - Csillagvölgy a motokrosszozás Fejér megyei mekkája, tehát egyáltalán nem véletlen, hogy éppen itt rendezték meg a krosszosok Közép Európa Kupa versenyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!