kihágások és fegyelmezés

2019.02.21. 19:59

Fontos információk a szezonra

Visszavonhatatlanul közeleg a tavasz! Ezt nemcsak az jelzi, hogy az időjárás némiképp kellemesebbre fordult, hanem az is, hogy ezen a hétvégén már megkezdődnek a küzdelmek a megyei I., II. osztályú felnőtt-, valamint az U19-es labdarúgó-bajnokságban.

Káldor András

A csapatoknak idén is csak a labdával kell foglalkozniuk

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Annak rendje és módja szerint természetesen most sem maradhatott el az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága által szervezett tavaszi idénynyitó értekezlet, melynek a Fehérvári Civil Központ adott otthont. A megbeszélés legfontosabb témáját ezúttal Varga József Lajos, az MLSZ taoosztályának vezetője adta elő, aki a taoprogram benyújtásáról, jóváhagyásáról és az állami támogatás elszámolásáról tartott bővebb tájékoztatót.

Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei igazgatója több igen figyelemreméltó gondolatot osztott meg a hallgatósággal. A műfüves bajnokság elmaradt mérkőzései nyomán már több alkalommal szóba került a sportszerűség kérdése, mivel néhány csapat semmibe vette ellenfeleit, felelőtlenül nevezett, és nem játszotta le mérkőzéseit, ezzel többek között az igazgatóság munkáját és az MLSZ anyagi támogatását is figyelmen kívül hagyták. 2020-ban ezért még az eddigieknél is szigorúbban fogják a kihágásokat szankcionálni.

A csapatoknak idén is csak a labdával kell foglalkozniuk
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Nem árt megismételni, hogy a pályaválasztó csapat tagjainak a felnőttmérkőzés kiírt kezdési időpontja előtt legalább 90 perccel, az U19-es és az ez alatti korosztályok csapatainak a mérkőzés előtt legalább 60 perccel a létesítményben kell tartózkodniuk.

Az időpontok be nem tartása fegyelmi vétségnek minősül. Az őszi idényben akadt néhány kirívó eset, így természetesen szó esett a fegyelemről is. Ha a mérkőzés rendjének megzavarása bekövetkezik, aminek megelőzéséhez szükséges lett volna a rendezői feladatok ellátására, de a rendező ezt a kötelezettségét elmulasztja, a rendező sportszervezet fegyelmi vétséget követ el. A rend megzavarásának minősül obszcén kifejezések, rigmusok, nem engedélyezett tartalmú szövegek kiabálása vagy ilyen feliratok kihelyezése, nem engedélyezett pirotechnika használata, a játéktérre vagy a pályakorláton belülre bármilyen tárgy bedobása, a játéktérre való illetéktelen bejutás, valamint az ellenfél szurkolóinak vagy csapatának veszélyeztetése, fenyegetése. Ezeket az írásbeli figyelmeztetéstől kezdve egészen kétszázezer forintos büntetésig szankcionálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában