Sport

2015.10.31. 19:04

Fehérvár AV19-Dornbirner EC: nem sikerült megszelidíteni a Bulldogokat

Székesfehérvár - A kétnapos EBEL-maraton első felvonásán a Dornbirner EC járt Fehérváron.

Szupkai Gábor

Hat másodperc kellett, hogy kiderüljön mindkét csapat nagyon felpörgött a mérkőzésre. Még az első passzra sem volt idő, máris Nagy Gergő és Matt Siddall esett egymásnak, verekedésük jutalma fejenként öt perc büntetés lett. Hamarosan emberelőnyben találta magát a Volán, és tizennyolc másodpercig kettővel is többen voltak a hazaiak a jégen egy újabb kiállítás miatt, de sajnos nem sikerült előnyt szerezni. A harmad utolsó öt percén belül jártunk mikor a fehérváriak újabb előnyt herdáltak el, hiába a rengeteg kapuralövés, egyik sem volt kellően pontos. Majd buli a vendégek kapuja előtt, a korong Orbán Attilához került, aki takarásból kapura szúrta a korongot, középen a vendégek védőjátékosa még bele is ért a lövésbe,ezzel megoldhatatlan feladat elé állítva Florian Hardyt. Vezetett a Volán, és könnyen növelhette volta előnyét, de a Dornbirn kapusa megmutatta miért övé a második legjobb védési hatékonyság az EBEL-ben.

A második játékrész eleje egyértelműen a vendégek elképzelései szerint alakult, nagyon harapós kedvükben voltak a dornbirni Bulldogok. Irányították a játékot, és megkapták első emberelőnyüket is. Ekkor csak Rajna Miklós védései tartották a lelket a Volán játékosaiban. Kilenc percnek kellett eltelnie a középső harmadból ahhoz, hogy végre hazai helyzetet is láthassanak a lelátón a drukkerek. Ám sajnos csak felvillanásai voltak a fehérváriaknak, akik  továbbra is próbáltak szájkosarat rakni a Bulldogokra, végül sikerrel, mert bár a középső húsz percet végül 21-7-re nyerték a vendégek ha csak a kapura lövéseket nézzük, de nem változott a harmad kezdésekor az eredményjelzőn látott eredmény. Így mikor a második szünetre mehettek a csapatok, még mindig egy gól volt a hazaiak előnye, bár mindenki tudta, hogy még egy ilyen harmadot nem tud kihúzni kapott gól nélkül a FAV19.

A pihenő után azonban nem változott sokat a játék képe, még mindig Rajna Miklós védései voltak a feljegyezhető hazai megmozdulások. Lassan ketyegtek a másodpercek, de felnézve az órára tíz perc telt el harmadból és a Dornbirn még továbbra sem tudott korongot juttatni Rajna mögé. De mindezt sajnos csak az ötvenkettedik perc közepéig, mert Matt Siddall végül megoldotta a vendégek Rajna-fóbiáját, és ugyanezt tette Olivier Magnan is 101 másodperc különbséggel, fordítottak a vendégek. Hamarosan a Volán megkapta negyedik emberelőnyét is, amit végre kihasználtak a fehérváriak, egészen pontosan Sikorcin Ladislav lőtt Brendan Connolly átadása után Hardy kapujába, ami azt jelentette, hogy következhetett a FAV19 ötödik hosszabbításos mérkőzése is a szezonban.

Sajnos emberhátrányban, mert Connolly kapott kiállítást nyolc másodperccel a harmadik harmad vége előtt. Ez végül a vereséget jelentette a Fehérvárnak, mert Andrew MacKenzie átadását Christopher D’Alvise lőtte a rövid felső sarokba, ezzel a Dornbirn szerzett a mai estén két pontot, a Volánnak ebből csak egy jutott. Folytatás holnap az Innsbruck ellen, az sem lesz egy séta a parkban.

Fehérvár AV19-Dornbirner EC 2-3 hu (1-0, 0-0, 1-2, 0-1)
Székesfehérvár, 3049 néző
Vezette: Zrnic, Trilar (Rakovic, Nagy)
Fehérvár AV19: Rajna - Wehrs, Martinelli, Connolly (1), Francis, Sárpátki - Szirányi, Brocklehurst (1), Kóger (1), Sarauer (1), Kinasewich – Orbán 1, Varga, Nagy, Benk, Vincze - Kovács, Sikorcin 1, Banham. Vezetőedző: Rob Pallin
Dornbirner EC: Hardy – Magnan 1, D’Aversa, D’Alvise 1, Zagrapan (1), Arniel – Caruso, MacKenzie (1), Greentree, Sylvester (1), Siddall 1 (1) – Lembacher, Jeitziner, Petrik, Haussle, Livingston – Putnik, Kreuzer, Duller
Kiállítások: 9 perc, illetve 13 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!