Sport

2009.08.22. 02:29

Ez kemény dió lesz

Székesfehérvár - Vasárnap Szombathelyen lép pályára az NB I-es labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Videoton FC. Ami nem túl jó hír: nagyon sok a sérült játékosa a Vidinek.

Matók János

Ha valaki azt hinné, hogy önfeledt jókedv uralkodna a Videoton FC öltözőjében, netán Mezey György vezetőedző is széles mosollyal a száján vezetné az edzéseket, az bizony téved. Mert ugyan a csapat eddigi remek menetelése optimizmusra, kellő önbizalomra ad okot, ám még a Honvéd elleni bajnoki találkozón, majd a hétközi edzéseken nagyon sok játékos megsérült. Így aztán ez az oka annak, hogy kérdésemre a szakvezető kijelentette, hogy talán csak a ma délelőtti edzés után tudja közölni az összeállítást.

 

- Nem szabad, hogy bárkit, a szakvezetőket, a játékosokat és a szurkolókat is egyaránt becsapja a Haladás eddigi három veresége, a nulla pontja. Hiszen tudjuk, hogy egy kiválóan szervezett és jó csapatról van szó, s az eddigi eredményei nem csökkenti az értékeit. Ebből kiindulva egy nehéz mérkőzésre kell számítanunk - kezdte mondandóját Mezey.

 

- Beszéljünk akkor a Vidi összeállításról, annak a hátráltató tényezőiről.

 

- Azzal kezdem és nem kifogásként, csak tényként közlöm, hogy a Honvéd elleni találkozó viszonylag simának tűnt, ám négy játékosunk is megsérült. Hiszen Vujovics hosszú időre kidőlt a sorból, Milanovicsra sem számíthatunk, a lekönyökölt Elek orrcsontja sem az igazi, jelen állás szerint Alves sem tud játszani. A hab a tortán Sebők betegsége, hiszen begyulladt a torka és lázas. Ezért nem lesz egyszerű a közönsége által is hajszolt Haladás elleni mérkőzésünk. Az biztos, hogy több poszton változik az összeállításunk, hiszen Polonkai is sérült. Ám mindezek ellenére is azt mondom: amennyiben a futballistáink betartják a játékelveinket, az előre eltervezett taktikát, és vállalják az agresszív futballt, akkor bárhol bárkit legyőzhetnek. Rá kell erőltetni az akaratunkat a Haladásra a siker érdekében!

 

 

 

Sokan szurkolnak majd a csapatnak...

 

 

 

Amikor elkészítették az NB I-es bajnokság sorso-lását, majd a pontos menetrendet, sokan meghökkentek a vasárnap esti kezdés miatt. Ennek pedig vélhetően a Haladás Európa Liga szereplése lehetett az ok: esetleg most is ott szerepel a csapat. Ám kiestek, de módosítani, szombatra áttenni már nem lehetett a mérkőzést, állítólag a Savaria-napok miatt sem. Ennek ellenére nagyon sok Vidi-szurkoló utazik el holnap, hogy ismét a győzelembe hajszolja a piros-kék csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!