Sport

2016.11.22. 21:31

Elmozdult az utolsó helyről az asztalitenisz Extraligában a Publó-Csákvári TC

Történelmi tettet hajtott végre a Publó-Csákvári TC az asztalitenisz Extraligában. A DVTK-Volán legyőzésével a klub első győzelmét aratta a legjobbak között.

Szupkai Gábor

Óriási várakozás előzte meg a hétvégi összecsapást, ahol az NB I Keleti csoportjának tavalyi bajnoka látogatott a Csákvárhoz. A diósgyőriek csapata azóta csak erősödött, hiszen ezúttal Molnár István Patrikkal, egy nemzetközileg is jegyzett ifjúsági válogatottal, a lett nemzeti csapatból Arthur Reinholdsal, valamint Széll Zsolttal, egy korábbi szerb ifjúsági válogatottban szerepelt játékossal álltak ki a hétvégén.

Már a nyitányon, a páros mérkőzésen is kisebb csodát tett a Csákvár, hiszen az Extraligában először sikerült diadalt aratni párosban, így a Varga Sándor-Éliás Attila duó 3-1-es győzelme megadta az alaphangot a folytatáshoz. Utána következett az első egyéni, ahol Daru Zsolt nagy csatában megverte a lett Reinholdot, majd ezután Éliás Attila 2-1- és 10-8-ra vezetett, de innen fordított Molnár István Patrik, és megszerezte a vendégek első diadalát. A harmadik egyest Varga Sándor vívta a lett válogatott Arthur Reinhold ellen, és nagyon simán 3-0-ra nyert, ezzel összesítésben már 3-1-re elhúzott a Csákvár. A folytatásban Varga Sándor Széll Zsoltot múlta felül 3-1-re, aki ellen Éliás Attila szintén felejthetetlen mérkőzést vívott. Az ötödik szettben már 10-7-re vezetett Éliás, 10-9-re feljött a DVTK versenyzője Széll, de végül egy csuszával a csákvári játékosé lett a győzelem. Varga Sándor Molnár István elleni egyesét 3-0-ra nyerte meg a hazaiak kiválósága, a vendégek második és egyben utolsó győzelmét a Daru Zsoltot három szoros szettben felülmúló ifjúsági válogatott Molnár István Patrik szerezte, ám ez csupán a 6-2-es vereséghez volt elég.

Varga Sándor (kékben) káprázatos teljesítményt nyújtott Fotó: Koppán Viktor

Ezzel sikerrel a Publó-Csákvári TC elmozdult az Extraliga utolsó helyéről.

- Nagyon sokat számított, hogy sikerült megnyernünk a párost, valamint az, hogy Varga Sándor ezen a napon elképesztő formában játszott, mindössze egy szettet veszített. Továbbra is egyetlen célunk a megkapaszkodás az Extraligában, ám ha nem sikerül, azt sem éljük meg katasztrófaként. Mi idén csak az Eger visszalépésének köszönhetően vívhattuk ki a feljutást, így egy évvel előbbre vagyunk a tervnél - mondta Tóth Árpád, a Csákvár szakosztályvezetője.

Szintén a hétvégén, a megyei bajnokság A-csoportjában döntetlent ért el a Szár ellen a csákváriak másik csapata, de továbbra is veretlenül vezeti csoportját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!