Sport

2016.11.24. 19:11

EHF KUPA: Ebben a szakaszban már nincs gyenge csapat

Bécs - A csütörtöki sorsoláson az Alba Fehérvár KC megkapta ellenfeleit a női EHF Kupa csoportkörére.

Szupkai Gábor

Ez az első alkalom, hogy a nőknél csoportkört rendeznek az EHF Kupában, amely a KEK nyári megszüntetése után második számú európai kupasorozattá lépett elő. A selejtezőket hibátlanul teljesítő Alba Fehérvár KC a negyedik kalapból várta a sorsolást és egy orosz, egy német és egy francia csapatot húztak ki melléjük. Az orosz gárda a Kubany, amelyet nem kisebb személyiség irányít mint az orosz edzőlegenda Jevgenyij Trefilov. A szakember az előző idényben bajnok lett az Asztrahanocskával, a nyáron pedig szövetségi kapitányként aranyérmet nyert a riói olimpián az orosz női válogatottal. A Kubanyhoz hét játékos tartott vele a bajnokcsapatból, így csöppet sem lesz könnyű dolga a fehérvári lányoknak. A csoport harmadik tagja a francia Brest, amely a Fehérvárhoz és a Kubanyhoz hasonlóan hat győzelemmel jutott el a csoportkörig, és jelenleg a francia bajnokság harmadik helyén áll, két ponttal lemaradva az éllovas Metz mögött. A kvartett negyedik csapata a Bajnokok Ligájából kiesett német Leipzig lesz. Róluk az FTC-Rail Cargo tud bővebben mesélni, hiszen az ő csoportjukból került ide a német együttes. Deli Rita a fehérváriak vezetőedzője így értékelte a sorsolást.

Daniela Piedade (feketében) januártól a csoportküzdelmek során bizonyíthatja, mire képes Fotó: Koppán Viktor

- Először is örülünk, hogy a csoportkörben vagyunk. Itt már nincs olyan, hogy kit szerettünk volna kapni és kit nem. Nyilván a Rosztov Don nem szerepelt senkinek a kívánságlistáján, őket el is kerültük, de a helyettük kapott másik orosz csapat sem akármilyen együttes. Náluk játszik a fél olimpiai bajnok csapat és annak edzője irányít a kispadon, így papíron talán ők az esélyesek a csoport megnyerésére. De itt a Lipcse a BL-ből akikre szintén nem lehet legyinteni, a Brest is képzett játékosokból összerakott csapat, de ugyanez elmondható a mi jó erőkből álló együttesünkről is. Azt gondolom, az ellenfelek sem örültek, hogy minket kaptak. Számunkra ez nagyon jó fejlődési lehetőség, olyan meccseket fogunk játszani amikből csak épülni lehet. Most még senki nem tudja előre megmondani mi lesz, reméljük ott leszünk a továbbjutásra esélyesek között, de idén a két versenysorozat összevonása miatt ez sokkal keményebb, ez már nem ugyanaz az EHF Kupa mint korábban. Ennek ellenére itt vagyunk a legjobb 16 között. és állunk elébe a feladatnak - mondta Deli Rita vezetőedző.

Az Alba FKC mellett egy másik magyar csapat, a Dunaújvárost búcsúztató Érd is érdekelt volt a sorsoláson, akik szintén kaptak német és orosz ellenfelet, ezen kívül a norvég Byasen vár még rájuk.

A csoportmeccsekre január 7. és február 12. között kerül sor, a csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Női EHF Kupa:

B csoport: HC Leipzig (német), Kubany (orosz), Brest (francia), Alba Fehérvár KC

C csoport: Rosztov (orosz), Bietigheim (német), Érd, Byasen (norvég)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!