Az ARAK atlétái kitettek magukért

2019.06.18. 19:53

Duplázók és újabb rekord

Takács Boglárka és Szabó Dániel két számban is aranyérmet nyert, míg Mátó Sára saját U20-as országos csúcsát javította meg a Junior és U23-as atlétikai országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Mátó Sára európai szinten is az élvonalban fut Fotó: MASZ

Elöljáróban: a fehérvári sportolók a legeredményesebb szakosztályok közé repítették az ARAK-ot. Kiemelkedett a mezőnyből Takács Boglárka és Szabó Dániel is, a két sprinter 100 és 200 méteren is fölényesen nyert. Mátó Sára tovább javította országos csúcsát 400 gáton, Brandl Lilla pedig megdobta az U20-as Eb kvalifikációs szintjét.

A junior Európa-bajnokságra készülők közül Takács Boglárkát 100 méteres síkfutásban ellenszélben sem tudták megszorítani, 200 méteren pedig már egyéni csúcsot javítva szerzett aranyat. Varga Tamás másik kiváló tanítványa, Szabó Dániel is a inkább a széllel küzdött, nem az ellenfelekkel. 200-on pedig maradandót alkotott, hiszen egyéni legjobbját futva utasította maga mögé a mezőnyt, immár másodszor. Biztató, hogy az U23-as Eb-ig még tovább gyorsulhat. Mátó Sára idei második 400 gátas versenyén, másodszor futott új U20-as nemzeti rekordot. Tölgyesi Előd tanítványának 57,57 másodperces ideje az európai ranglista második legjobbja. Az Európa-bajnokságra már korábban kvalifikáló Csókás Nikolasz ugyancsak 400 gáton ezüstérmet nyert. Endrész Klaudia a nők távolugró versenyében 611 centire repült, s aranyérmet szerzett.

Mátó Sára európai szinten is az élvonalban fut
Fotó: MASZ

Az Európa-bajnokságon induló fehérváriak körét bővítette Brandl Lilla. Molnár-Lévai Dóra kalapácsvetője 57,03 méteres eredményével második lett. 400 méteres síkfutásban második helyen ért célba Mátó Sára. Ozváry Balázs rúdugrásban holtversenyben, 390 cm-rel ezüstöt szerzett. Hármasugrásban Szépe Flóra az utolsó sorozatban ugrott a dobogó harmadik fokára. Jahola Péter 110 méteres gátfutásban lett harmadik. Simon Viktóriát azonban elkerülte a szerencse. Távolugrásban és hármasugrásban is az utolsó sorozatban ugrották túl az ellenfelei, mindkét számban negyedik helyen zárt.

Leposa Dávid hasonlóan járt kalapácsvetésben,leszorult a dobogóról. Homonnai Dávid a juniorok hármasugró mezőnyében, Simon Zsófia a magasugrók között, Várnagy Dorka egyéni csúccsal rúdugrásban végzett a negyedik helyen. Thardi-Veress Vajk diszkoszvetésben az ötödik helyig jutott. Enesei Rita 200 méteren és 400 méteren is hatodik, akárcsak Csókás Nikolasz 400 síkfutásban. Ozváry Balázs magasugrásban hetedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában