Sport

2016.08.31. 15:32

Cél a középmezőny és a második siker

Székesfehérvár – A Videoton FC női csapata is megkezdte az NB II-ben a bajnoki küzdelmeket a 2016/17-es szezonban, és első meccsüket rögtön hozták is idegenben: a Balatonfüredet verték meg 3-1-re.

Káldor András

Idősebb Horváth Gábor a gárda vezetőedzője bizakodóan tekint az idény elé, bár a NB II mezőnyét átalakították, és így az előző évekhez képest némileg módosult célokkal vágtak neki a bajnokságnak. 12 csapatos lett a másodosztály, összevonták a korábbi két csoportot, így 22 mérkőzés vár a csapatokra.

– Öthetes felkészülésünk volt, heti négy edzéssel, közel kilencvenszázalékos edzéslátogatottsággal. Csrepka Tamás kollégámmal közösen dolgozunk együtt, nyugodtan mondhatom, hogy minőségi munkát végeztünk, egy új szellemű és fiatalabb garnitúra játszik majd idén. Az első mérkőzésünkön magabiztos győzelmet arattunk, játékban akadtak azért hibák, leginkább ez a helyzetek kihasználásban nyilvánult meg. Azonban első nekifutásra úgy érzem ez jó belépő volt! – tudtuk meg a szakembertől. – 26-28 fős a keretünk, együtt dolgozik a csapat az U18-as együttessel, mert nagy lesz az átjárás a két csapat között. Nagyon bízom abban, hogy meg tudjuk célozni a középmezőnyt, ez tűnik realitásnak jelen pillanatban, ebben az újjáalakított osztályban van olyan akiket ismerünk, de vannak olyanok, akiket nem. – tette hozzá Horváth Gábor.

A csapat a vasárnap 14 órakor a Sóstói stadionban az átalakult ZTE FC-t fogadja, győzelmi reményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!