Túl az első sikeren

2019.02.12. 21:20

Búcsút intett veretlenségének a Csákvári TC

Az Aqvital Csákvári TC férfiasztalitenisz-csapata a 11. fordulóban szakított nyeretlen sorozatával az extraligában. A Honvéd Szondi SE dupla győzelemmel zárta a fordulót az alsóbb osztályokban.

Ferencz Balázs, Nagy Péter

Jakab Gábor négy győzelmet hozott a Szondi konyhájára

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tekintélyt parancsoló volt, ahogy az Aqvital Csákvári TC veretlenül nyerte az NB I-es bajnokságot, és jutott az élvonalnak számító extraligába. A 2018–19-es szezonban aztán más miliőben találta magát a változatlan kerettel pingpongozó Fejér megyei alakulat. Játszottak ugyan szoros csatákat a csákváriak, de többnyire sima vereséget szenvedtek ellenfeleiktől. Egészen a 11. fordulóig, amikor a 9. helyen álló Gödöllőt sikerült két vállra fektetniük. A Varga Sándor, Éliás Attila duó hozta a páros meccset, majd Varga 2, Hoffmann Tamás 2 és Éliás 1 győzelmével 6-3-as végeredménnyel szerezte meg első győzelmét a legjobbak között. A Csákvár továbbra is sereghajtó a tízcsapatos tabellán, s szombaton hazai asztalok mellett kezdheti meg a felzárkózást.

Jakab Gábor négy győzelmet hozott a Szondi konyhájára
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Honvéd Szondi SE NB I-es brigádja a fővárosba, a Pénzügyőr otthonába látogatott. A tabellán harmadik székesfehérváriak nem számíthattak sétagaloppra, hiszen az ősszel mindössze két ponttal, 10-8-ra diadalmaskodtak budapesti riválisukkal szemben hazai környezetben. Jól indult az összecsapás a Fejér megyeiek számára: a párosok csatáját simán hozták Jakab Gáborék, ezzel rögtön el is húztak 2-0-ra. A vendégek aztán tovább növelték előnyüket az egyéni küzdelmek során, és végül 10-5 arányban győzedelmeskedtek. Jakab 4, Domokos Győző 2, Both Levente, valamint Engelmann Zsolt egy-egy nyertes meccset tett a közösbe.

A Szondi második csapata városi rangadóra utazott a Kodolányi együtteséhez az NB III Közép-Dunántúl csoportjában. A mindössze egy vereséggel rendelkező, a ligában továbbra is második Honvéd remek játékkal 13-5-ös sikert aratott. Slett József 4, Kovács Dávid 4, Kreizinger Máté 3, illetve Volsik Tibor 2 ízben is ellenfele fölé tudott kerekedni. Csereként az ifjú Horváth Tibor is szóhoz jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában