Sport

2010.01.02. 03:28

Boldog, új kezdet

Székesfehérvár - Az új esztendő első jégkorong-mérkőzését rendezték tegnap az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a Sapa Fehérvár AV19 együttese a Linzet fogadta.

Silye Sándor

Énekes Lajos, a Sapa másodedzője nem felejtette el megjegyezni 2010 első fordulója előtt, hogy a legfontosabb a kék-fehérek számára az, hogy a nyitóharmadban éberen, nagy figyelemmel játsszanak, mivel az elmúlt két, idegenbeli találkozón, Zágrábban és Grazban is gyorsan háromgólos hátrányba kerültek az összecsapások elején.

A fehérvári csarnok előtt hosszú sorok kígyóztak, talán még egyszer sem voltak kíváncsiak ennyien egy mérkőzésre ebben a szezonban, a szakosztály kitehette a bejáratra a telt ház táblát...

Ondrejcik Rastislav, a Sapa védője civilben sétált a létesítményben, a bekk elmondása szerint jövő héttől mehet jégre térdoperációját követően, addig marad a biciklizés.

Az év első hokimeccse előtt még a tavalyi esztendő legjobbjait díjazta az Alba Volán SC vezetősége, az egyesület két remek sportolója, az öttusázó Gyenesei Leila és Palkovics Krisztián 2009 legjobbja lett saját sportágában a szakszövetségek választása alapján.

A hangosbemondóban közben folyamatosan kérték a kapu mögötti álló szektorokban ülő nézőket, hogy gondoljanak sorstársaikra, akik később érkeztek, és nehezen fértek be a csarnokba, és végre álljanak fel, hogy többen elférjenek. A felhívás többnyire süket fülekre talált...

Az első harmadban az történt, amit a Linz akart, sokkal frissebbnek, lendületesebbnek tűnt az osztrák alakulat, pedig nekik kellett majd 400 kilométert utazniuk január első napján. Egy gól esett a periódusban: a 6. percben Purdie lövése felperdült egy hazai boton, és a kissé kint álló Satosaari felett a hálóba hullt, 0-1. Nem volt olyan sor, amelyik nyomás alá tudta volna helyezni a linzieket, két emberelőny pedig úgy maradt kihasználatlanul, hogy a négy perc alatt egy helyzet adódott belőle.

A második játékrészben már felvette a játék ritmusát a Sapa, de ekkor az ellenfél kapusával, Westlunddal nem bírtak Ladányiék. Közben a Linz is dolgozott ki helyzeteket, Satosaari is remekelt, azonban a 28. percben hiába mentett kétszer is a finn kapus, harmadszorra sem takarítottak a bekkek, Purdie pedig élt a lehetőséggel, 0-2. Egyre nehezebb helyzetbe került a fehérvári legénység, a linzi gólvonal előtt valahogy mindig elakadt a korong, nem sikerült szépíteni. A harmad hajrájában emberelőnybe került a Sapa, végre ezt sikerült kihasználni Vas János korongszerzése után, Palkovics lőtt a kapuba, 1-2. A gólöröm közben Vast Szűcs ütötte meg botjával, végleges kiállítást kapott, az öt percig tartó létszámfölény volt sikeres.

A harmadik harmadra még áthúzódott valamennyi ebből a büntetésből, gól nem esett. Aztán az osztrákok lehettek többen Nagy Gergő két perce alatt, de jól bekkelt a kék-fehér legénység. A Linz ráült az eredményre, rosszul tette, 2009 hokisa, Palkovics hat perccel a zárás előtt kilőtte a jobb felsőt, 2-2. Elkészült az erejével a vendég, nyomott a Sapa, de hosszabbítás következett, majd jöttek a büntetők, Ladányi és Mihály betalált, győzött az AV19, 3-2.

Sapa FAV19-Linz 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)

 

Székesfehérvár, 3500 néző. Vezette: Lngle, Siegl, Siegel (mindhárom osztrák).

 

Fehérvár: SATOSAARI - Alen, Bornhammar, PALKOVICS 2, MARTZ (2), Vas J. (1), Horváth, Tokaji, MIHÁLY (1), Nagy G., Kóger, Ackeström, Jobb, Sofron, Vas M., Ladányi, Benk, Peterdi, Vaszjunyin, Fekete, Kovács. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.

 

Linz: WESTLUND - Bronilla, Mayr, Leahy, Shearer, Judex, R. LUKAS (1), Buckley, Baumgartner, P. Lukas, Szűcs, MacDonald, Haidinger, Matthiasson (1), PURDIE 2, M. Iberer (1), Schlacher, Oberkofler, Ibounig. Vezetőedző: Kim Colins.

 

Kiállítások: 6, ill. 11 percvégleges kiállítás (Szűcs). Kétgólos hátrányból állt fel a fehérvári együttes, és végül két pontot kasszírozott

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!