57–55-ös siker

2018.05.14. 19:55

Bajnokságot nyertek – A döntőben a Vasast verték a fehérvári kosarasok

Nagy csatában, az alapszakaszgyőztes Vasas Akadémia felett aratott 57–55-ös sikerével lett bajnok az Alba Fehérvár U16-os fiú kosárcsapata.

Horog László

Érthetően nagy volt a székesfehérváriak öröme a bajnoki aranyérem megszerzése után

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Az alapszakaszt második helyen záró kék-fehérek magabiztosan meneteltek a döntőig, a Kiss Lenke Kosársuli, a Budapesti Honvéd, a Debrecen és a Szombathely legyőzése sem okozott gondot a fehérváriaknak. A fináléban a Vasassal kerültek szembe, a pasarétiek ellen nehezebb dolguk volt, de végül 57–55-re győztek Matthieu Donnard és Pethő Ákos tanítványai. Kiválóan kezdett az Alba, az első félidő zárása előtt 30–15-re vezetett, a fővárosiak két palánkos triplával jöttek közelebb, így húsz perc után 30–21 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sok hibát vétettek a koronázóvárosiak, többször előfordult, hogy dobásig sem jutottak, úgy magukra húzták az ellenfelet. A budapestiek a lefújás előtt húsz másodperccel vették át a vezetést, amikor Awogbemi Sodiq szerzett kosarat, maja rivális akcióját kivédekezve ugyanő dobhatott két büntetőt. Az elsőnél nem is hibázott a fiatal nigériai center, ezzel kialakult a kétpontos albás győzelem.

Érthetően nagy volt a székesfehérváriak öröme a bajnoki aranyérem megszerzése után
Fotós: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, remek hangulatú fináléban sikerült diadalmaskodnunk. A Vasasnak is gratulálok, ugyanis két csapat kell a színvonalas aranycsatához. Nagy volt a tét, ezért volt a korábbiakhoz képest kevesebb pont az utolsó találkozón. A fiúk kapnak pár nap pihenőt, aztán folytatjuk a munkát, a szezonnak ugyan már vége, de mi nem állunk le, másfél hónapon át technikai és egyéni képzés, valamint fizikai felkészülés is szerepel a programban. A következő idényben is szeretnénk ilyen sikereket elérni – közölte Pethő Ákos.

Kass Balázs lett az MVP
Fotós: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A finálé legjobb játékosának, azaz MVP-jének a Szegedről igazolt székesfehérvári irányítót, Kass Balázst választották. Awogbemi Sodiq pedig tagja lett a torna legjobb ötösének, rajtuk kívül a korosztályos válogatott centere, Kovács Ákos is átlagon felüli teljesítményt nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában