Sport

2009.05.14. 02:29

Az FC Fehérváré ismét a Ligakupa és a 20 millió forint

Siófok - Az idén semleges helyszínen és csak egy mérkőzésen dőlt el, hogy ki lesz a győztese a labdarúgó Ligakupának. A tegnapi fináléba az NB II-es Pécs és a címvédő FC Fehérvár jutott.

Matók János

A Pécs kezdte a játékot a döntőn, s már ment a meccs, amikor befutottak a baranyai csapat szurkolói, míg a túlsó lelátókon legalább ezer fehérvári buzdította a tiszta fehérben játszó kedvenceket. Dicséret illeti őket, mert amikor az 5. percben a létszámában jóval kisebb ellentábor a Vidit szidalmazta, nem feleltek a sértésre. Közben a sajtó munkatársai azon tanakodtak, hogy hol végezhetnék el a kisdolgukat, mert a döntőt rendező Magyar Labdarúgó Szövetség hermetikusan elkülönítette őket szinte mindentől és mindenkitől, a szűk és meglehetősen korszerűtlen sajtófülkébe bezárva. De nincs is ezzel semmi baj, hiszen rend a lelke mindennek, de akkor miért lehetséges az, hogy jó pár, a mérkőzésen amúgy nem dolgozó csókos kolléga a VIP-szektorban fényezhette magát. Amúgy maga a döntő is méltóbb helyszínt érdemelt volna. De félre a szürke sajtómunkások egyéni problémáival, hiszen a 9. percben Horváth Zs. megszerezhette volna a vezetést, ám tiszta helyzetben 5 méterről a kapu mellé lőtte a labdát. Aztán a 12. percben góllal büntetett a Vidi: Lantos az ötösnél hátulról fellökte Alvest. Bede piros lappal azonnal kiállította a pécsi játékost, és büntetőt ítélt, amit Vujovics értékesített, 0-1. Ettől kezdve emberelőnyben és mezőnyfölényben játszott a Vidi, de túlságosan nem szakadt meg a játékban. Ám ennek ellenére a 26. percben tovább növelte az előnyét: Elek bal oldali beadását Vujovics 6 méterről lőtte be a kapuba, 0-2. Aztán a fiatal Wittrédi villogott, és harcolt ki két szögletet a túloldalon. Elkényelmesedett az FCF, ráadásul Andics és Lázár is teljesen fölöslegesen besárgáztatta magát. Végül egy perc hosszabbítás után Bede lefújta az első félidőt, a Vidi kétgólos előnnyel térhetett pihenőre.

Érdekes volt a folytatásban, hogy a pécsiek már kint vártak a pályán, a Vidi játékosai csak percekkel később vonultak ki a kezdéshez. A 49. percben állt a játék, mert Szabados rosszul esett, és a bal könyökét fájlalta nagyon. Amíg a vonalon kívül ápolták, egy fehérvári támadás végén Szakály 16 méterről vágta a léc fölé a labdát. Közben Szabados is visszatért, de szinte lógatta maga mellett a bal kezét. Az 55. percben Sebőknek kellett nagyot nyújtóznia, hogy Wittrédi 28 méteres szabadrúgását hárítani tudja. Ismét mezőnyfölényben játszott a Vidi, de ez meddőnek bizonyult, sőt, vigyázni kellett a pécsi kontrákkal. Ez be is jött az 58. percben, amikor Radovics buktatta Wittrédit a kaputól 19 méterre. A szabadrúgást maga a sértett végezte el, és mesterien csavarta a labdát a kapu bal alsó sarkába, 1-2. Váratlan, de figyelmeztető jel volt ez a javából a befékezett Vidi számára. Szerencsére a 70. percben végre ismét fehérvári gól született: Szakály lövését Hegedüs még kiütötte, a labda Nagy elé került, aki Alison elé passzolt, ő pedig 6 méterről lőtt a kapuba, 1-3. A 82. percben egy nagy visszatérésnek lehettünk a szemtanúi: hosszú sérülését követően, a szurkolók tapsától kísérve Dvéri Zsolt ismét az első csapatban lépett pályára. Szinte még be sem ért, amikor Horváth fejese a felső kapufáról Alison elé pattant, aki 6 méterről tiszta helyzetben a léc fölé vágta a labdát, majd pillanatok múlva Romero távoli bombája kerülte el a lécet. Lejárt a rendes játékidő, a 3 perces hosszabbításban már nem esett több találat. Az FC Fehérvár veretlen teljesítménnyel, másodszor is elhódította a Ligakupát, miután a döntőben 3-1-re legyőzte a Pécs csapatát. Következett a díjátadás, a serleg átvétele - no és ne feledkezzünk el a győztesnek járó húszmillió forintról sem.

Pécsi MFC-FC Fehérvár: 1-3 (0-2)

Siófok, 3000 néző. Vezette: Bede Ferenc (Vígh Tibor, Kovács Zoltán).

Pécs: Hegedüs - Kovács, Lantos, Szabados, Présinger - Berdó, Szalai, Schrancz, Wittrédi - Horváth Zs., Lovrencsics. Vezetőedző: Botos Antal.

FC Fehérvár: Sebők - Lázár, Radovics, Horváth G., Andics - Szakály, Farkas, Elek - Nagy D., Vujovics, Alves. Vezetőedző: Varga István.

Csere: Berdó helyett Racskó (14. perc), Horváth Zs. helyett Koplárovics (a szünetben), Schrancz helyett Nagy O. (70. perc), Lovrencsics helyett Fónai (89. perc), illetve Lázár helyett Mohl (a szünetben), Vujovics helyett Sitku (a szünetben), Alves helyett Alison (61. perc), Elek helyett Romero (72. perc), Szakály helyett Dvéri (82. perc).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!