Sport

2008.07.19. 02:29

Az esélyek jók

<strong>Székesfehérvár</strong> - Ma és holnap rendezik a 113. atlétika országos bajnokságot Debrecenben. Egy évvel ezelőtt Székesfehérvár volt a házigazda, akkor az ARAK versenyzői remekeltek és erre most is nagyszerű esélyük van.

Bobory Balázs

Ma és holnap is sok esély adódik az éremszerzésre. Tizenkilenc egyéni nevezője van az ARAK-nak, illetve a fehérváriak három váltót is indítanak a Hajdúságban.

A fiúk közül Molnár Balázs 400 méter gáton aranyesélyes, de dobogóra vágyik 400 méteres síkfutásban is. Előbbi versenyszámban címvédő, most sem akarja, hogy bárki is letaszítsa a trónról.

Az Egyesült Államokban tanuló Végh Tibor is bajnoki címvédőként vág neki az 5000 méteres síkfutásnak, egy évvel ezelőtt ezen a távon nagy örömet szerzett a fehérvári szurkolóknak és most is esélyesnek számít. A fiatalember tavaly 3000 méteres akadályfutásban ezüstérmet szerzett, most is rajthoz áll ezen a távon is.

Vaskó Zoltán magasugró hosszú sérülés után egyre jobb formában van, a dobogós hely most is azon múlhat, hogy mennyire lesz bátor a mozgása a léc előtt.

A 4x400-as férfi váltó is nyert egy évvel ezelőtt, a szakmai stáb most is abban bízik, hogy dobogón végeznek a srácok Debrecenben.

A női mezőnyben Listár Nikolettre hárul a legtöbb és talán legnehezebb feladat. A remek sprinter 100 méteren és 200 méteren is az aranyéremre hajt, mindkét számnak a fő esélyese. Elképzelhető, hogy Listár 400 méteres síkfutásban is rajthoz áll szombaton, ám ez azért kétséges, mivel 200 méteren szeretne olimpiai kiküldetést érő időt futni, ám ennek a számnak a döntőjét csak vasárnap este rendezik, a fehérvári hölgynek minél frissebben kéne versenyeznie ahhoz, hogy legyen esélye álmai megvalósítására. Ráadásul Listár az ARAK 4x100-as váltójában is szerepel, vagyis lesz feladata bőven. A 100 méteres síkfutásban még Nyusa, Turcsik és Frey is a döntőre esélyes, 200-on pedig öt ARAK-os is fináléba juthat, hiszen az említett sprintereken kívül Zsigovics Natália is indul ebben a számban. Zsigovics egyébként a 400 méteres síkfutásban is reménykedhet, valós esély van érmet szerezni a cívis városban.

Ha az ARAK-os álmok teljesülnek, akkor ismét a fehérvári egyesület lehet a legeredményesebb a klubok különversenyében.

Mivel a gyalogló számokat nem Debrecenben rendezik, ezért a másik székesfehérvári egyesület, a Hunyadi DSE nem képviselteti magát az országos bajnokságon.

A Dunaújvárosi AC egy ifjúsági korú versenyzőt indít az ob-n, a junior válogatott kerettag, Indaia Ivett távolugrásban áll rajthoz. Ha az 594 centiméteres egyéni legjobbja körül ugrik, akkor jó eséllyel pályázik a döntőbe jutásra, ez szép eredménynek számítana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!