Sport

2014.10.06. 15:25

Aranyérmek a karcagi utánpótlás ob-ról

Székesfehérvár - A fehérvári központú IFK Magyar Kyokushin Szervezet utánpótlás válogatottja megkezdte a felkészülését a november végén Samakovban (Bulgária) megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra. A felkészülés első állomása a Karcagon megrendezett XIV. Nagykun Kupa országos verseny, egyben utánpótlás magyar bajnokság volt.

Matók János

A felkészülés első állomása a Karcagon megrendezett XIV. Nagykun Kupa országos verseny, egyben utánpótlás magyar bajnokság volt.

Mátó Katalin és Bőke Béla büszke tanítványai a karcagi ob-n. Fotó: VTSE

A karcagi utánpótlás magyar bajnokságot formagyakorlat, valamint küzdelem kategóriában knock down szabályrendszerben rendezték. Az országos eseményen – mintegy 50 karate klub 250 indulója adott számot a tudásáról – a Vértesi Tömegsport Egyesület versenyzői (akik a válogatott gerincét is alkotják) remekül szerepeltek, és edzőikkel, Sensei Mátó Katalinnal és Sensei Bőke Bélával együtt bizakodva, töretlen lendülettel várhatják a folytatást.

Eredmények, aranyérem: Kreitl Kitti ifi női középsúly, Nagy Nikolett ifi női nehézsúly. Ezüstérem: Kreitl Viktória junior női középsúly, Fekete Gergely serdülő férfi középsúly. Bronzérem: Farkas Ágnes serdülő női középsúly, Dezső Kata ifi női középsúly.

A kincsesbányai Pataki Zsófia (háttal) lendületes fejrúgása. Fotó: Pataki Team

Herczog Ádám, bár nem ért el dobogós helyezést a serdülő férfi nehézsúlyban, a későbbiekben hasznosítható tapasztalattal gazdagodott.

A másik Fejér megyei résztvevő klub, a kincsesbányai Pataki Team versenyzője, Pataki Viktória serdülő lány formagyakorlat kategóriában megvédte tavalyi bajnoki címét és egyöntetű bírói megítélés alapján az első helyen végzett. Küzdelemben kemény csaták után hiába nyert a későbbi győztes ellen, a körbeverések miatt ez csak a harmadik helyre volt elegendő. Pataki Zsófia gyerek I. küzdelem kategóriában ismét nem talált legyőzőre. Minden küzdelmét a küzdőidők lejárta előtt ipponnal nyerte meg. Senki nem állta kemény ütéseit és rúgásait, így ő is sikeresen védte meg a tavalyi bajnoki címét.

A felkészülés következő állomása október 18-án Budapesten a Bushido Európa Kupa lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!