atlétika

2019.09.24. 20:56

Aranyak az összetett bajnokságon is

Hűek maradtak egész éves jó szokásukhoz az ARAK Utánpótlás Akadémia atlétái: a hazai rendezésű összetett országos bajnokságon is fényes érmeket tartottak itthon.

Ferencz Balázs

Az ifjúsági fiúk győzelme különösen értékes Fotó: ARAK

A hazai pályabajnoki szezon az utánpótlás korosztályok, az ifjúságiak, serdülők és újoncok, vagyis a 13 és 17 év közötti atléták összetett bajnokságával zárult. A vendéglátó arakosok két bajnoki aranyérmet, egy ezüstöt és négy bronzmedált nyertek. A székesfehérvári, kétnapos viadalon a 13 éves Trenka Ádám egész szezonbeli kiemelkedő produkcióját újabb aranyéremmel koronázta meg. Az ARAK kötelékében második szezonját „futó” atléta négypróbában utasította maga mögé a mezőnyt a „B” versenyszámban. Trenka 2164 pontos egyéni csúccsal, magabiztosan lett bajnok. Babos Rita tanítványa a csapattal is dobogóra állt. Kerék Patrikkal, Kukucska Zoltánnal, Bolla Dániellel, Kertész Tordával alkotva együttest bronzérmet szerzett.

Szintén harmadik lett a legfiatalabb lányok küzdelmeiben Langmár Kata. Egyéniben és csapatban is dobogóra állhatott. A csapatbronzban Czifra Lillával, Molnár Boglárkával és Auber­mann Dórával osztozott.

A serdülő fiúk kiváló egyéni eredményekkel rukkoltak elő. Blaumann Marcell nagyot küzdött, s végül a harmadik helyre kapaszkodott fel. Bronzérmének köszönhetően csapatban Nagy Dáviddal, Tatai Zalánnal és Mészáros Balázzsal kiegészülve ezüstérmesek lettek. A lányok hasonló korú csapata éppen leszorult a dobogóról, negyedik, a második számú ARAK-os csapat pedig nyolcadik lett.

Az ifjúsági fiúk győzelme különösen értékes
Fotó: ARAK

Az ifjúsági fiúk, Muszka-Kalló Péter, Csetényi Zsolt és Lakatos András alkotta nyolcpróbacsapat is az élen végzett a Regionális Atlétikai Központban. Az FTC atlétáival végig szoros versenyt vívtak, s a záró szám, az 1500 méteres futás döntött a végső sorrendről, sikerült legyűrni a fővárosi zöld-fehéreket.

Az Alba Regia Atlétikai Klub Up. Akadémia így további két bajnoki címmel gyarapította idei eredménysorát. Ennek tükrében a fehérvári atléták 44 arany­éremmel zárták a 2019-es pályaversenyszezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában