Sport

2009.06.11. 02:28

Albacomp: új korszak kezdődik?

Székesfehérvár - Az Albacomp új mesterével, Szrecsko Szekuloviccsal a múltról, a jelenről és a jövőről beszélgettünk. Kíváncsiak voltunk, mit akar, hiszen már hozzászokott a sikerekhez.

Silye Sándor

Szrecsko Szekulovics sikeres éveket tudhatott előző együttesénél, a Falco KC-nál. De most mégis távozott.

- Kissé elfáradtam, és úgy vélem, egy edzőnek bizonyos időközönként - ezt az esetemben három évnek gondolom - váltania kell. Szüksége van új motivációkra, és bár a Falcónál minden jó volt, mindenki és minden korrektül viszonyult hozzánk, mégis váltanom kellett. Az Albacomppal gyorsan megegyeztünk, szükségem van arra, hogy száz százalékkal pörögjek, mert ha nem, mit sem ér az egész. Itt meglesz a lehetőségem erre, hiszen nagyok az elvárások. Az Albacomp a legjobb csapat Magyarországon, így aztán a legjobb helyre kerültem - mondta a szakvezető.

Szrecsko még nem ismeri a csapatot, csupán a fiatalokról van némi elképzelése, láthatta őket ellenfélként játszani. Mire lenne szüksége mellettük, milyen posztokra, milyen kosárlabdázókat képzel el?

- Először a magyar játékosokat kell megtalálni, hiszen változik a bajnokság lebonyolítási rendszere. Ha ez megvan, jöhet a légiósok keresése. Konkrét nevekről még nem beszéltünk, hiszen nagyon jól kombinálható fiatal játékosok vannak Székesfehérváron, az U20-as korosztály bajnokai. A fő kérdés, hogy Simon Balázzsal létrejön az egyezség vagy sem? Ha igen, a hármas, négyes, ötös posztra kell hoznunk külföldi kosarast, ha Simi nem lesz, akkor irányítót, erőcsatárt és centert kell keresnünk. A magyar mag rendben lehet, hiszen a Simon, Hanga, Bódi, Soós négyes erős, és akkor még ott van Keller és Antal. A légiósok között a legjobb megoldást kell keresnünk. Számomra mindegy, honnan érkeznek, az a fontos, hogy jó játékosok legyenek.

Az edző alighanem népszerű lesz Fejérben, hiszen a támadójáték híve, de az is igaz, nem a védekezés volt a fő erőssége. Márpedig anélkül nem könnyű nyerni. Pedig olyan közegből érkezett hozzánk, ahol elsősorban a játéknak ezt a részét tanítják.

- Az Albacomp más stílusú játékosokból áll, és főleg a fiatalok miatt lehet erősíteni, javítani a védekezésen. Ez a fő célom, hogy ezt valósítsuk is meg. Biztos vagyok abban, hogy jól fogunk védekezni, és emellett megmarad az Albacompra jellemző hatékony támadójáték. A lényeg az, hogy a közönséget kiszolgáljuk a lehetőségekhez képet látványos kosárlabdával.

Akkor jó munkát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!