Sport

2016.10.13. 11:08

Alba FKC: A fiaskó után vissza kell térni a sírból

Székesfehérvár - A női kézilabda NB I 5. fordulójában egygólos vereséget szenvedett az újonc Kisvárda vendégeként az Alba Fehérvár KC.

Ferencz Balázs

23-22-re nyert a Kisvárda Master Good KC a sokkal többre hivatott fehérváriakkal szemben. Négy mérkőzésen az Alba FKC mindössze 2 pontot gyűjtött, így veszélybe kerültek a dobogós helyezésekről szőtt álmok.

- Nehéz mérkőzésre számítottam, de nem gondoltam volna, hogy kikapunk - értékelt az Alba FKC vezetőedzője, Deli Rita. - Nekünk kellett volna dominálnunk. Arra készültünk, hogy az első félidőben nagyon erős, dinamikus játékkal komoly előnyre teszünk szert. Ez nem sikerült, mert 13 percen keresztül kettő gólt tudtunk dobni, míg a Kisvárda egyet sem. Szöges ellentettjét produkáltuk annak, mint amit elterveztünk. A hazaiak támadásainál hibákra tudtuk kényszeríteni ellenfelünket, Herr Orsi is nagyon jól védett, de nagy problémánk volt, hogy mi sem tudtunk gólt dobni, saját magunkat ástuk egyre lejjebb. Így is azonban vagy hatszor meg tudtuk volna fordítani a mérkőzés menetét a második félidőben, de az egygólos különbségen képtelenek voltunk átlépni. A végjátékban is nálunk volt a labda, az utolsó 12 másodpercet ráadásul emberelőnyben játszhattuk végig, a kapust is lehoztam, így 7 az 5-ben támadtunk. Azonban érthetetlen, hogy Jelena Lavko miért fordult vissza a ziccerből!?

Fotó: kisvardaikezi.hu

- A hasonló hibák a koncentráltság hiányára utalnak.

- A helyzetek kialakítása megvolt, a játékosok szinte csak a kapussal álltak szemben, az átlövők is szabadon lőhettek, de egyszerűen még a kaput sem találták el. Minden fejben dől el, az is, hogy valaki felvállalja a kényes szituációkat, felvállalja a vezér szerepét. Kellenek emberek, akik átlendítik a nehézségen a csapatot, és Kisvárdán Pelczéder Orsolyán (6 gólt szerzett - a szerk.) és Herr Orsolyán kívül nem volt más, aki fel tudott volna hozzájuk zárkózni. Azon dolgozom, hogy a hullámokat kisimítsuk, mert egy ilyen szintű csapatnak nem szabad így játszania.

- Kínosan hosszú lehetett az út hazáig.

- Kemény voltam az öltözőben, hiszen a három idegenbeli meccsből nem szereztünk pontot. Reálisan értékelve, a dunaújvárosi és siófoki vereség még belefért, de Kisvárdán kötelező lett volna nyerni. Összeültek a buszon a játékosok, s remélem, meg tudták beszélni, hogy mi az, amivel egymásnak tudnak segíteni. Össze kell fogni.

- A célokat szem előtt tartva már nem lehet nagyon hibázni a bajnokságban.

- A Kisvárda fente ránk a fogát, s el is hitték, hogy le tudnak győzni minket. Most rajtunk a sor, bravúrgyőzelemre lesz szükségünk, mondjuk a Ferencváros elleni hazai meccsen. Elvárható, hogy akár az FTC ellen hozzuk vissza a pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!