A célok változatlanok

2018.01.04. 18:10

A fehérvári kosarasok ezúttal is mindenütt aranyat szeretnének

Tavaly februárban kupagyőzelmet, június derekán bajnoki címet ünnepeltek.

Horog László

A drukkerek érthetően elégedettek a csapat utóbbi időben nyújtott teljesítményével

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A célok nem változtak az Albánál.

A december 28-án rendezett Alba-Körmend derbi jelentette a férfi kosarasoknál a bajnokság első körének zárását. A székesfehérváriak magabiztosan, negyven pontos különbséggel verték a szintén aranyra hajtó nyugatiakat, a 115-75-ös siker azt jelentette, a kék-fehérek zsinórban nyolcadik sikerüket aratták.

- Nehezen indult a szezon, öt, új légióst igazoltunk, idő kellett, míg a gárda összecsiszolódott. Ráadásul több, meghatározó játékosunk sérüléssel bajlódott, Simpsonra, Hortonra és Lórántra hosszú ideig nem számíthattunk, ami éreztette hatását az eredményeken – mondja Simon Balázs, az albások ügyvezetője.

Hozzátette, a tavalyi aranyérmes csapatból szerettek volna megtartani játékosokat, de erre nem volt esélyük, ugyanis az egy évvel korábban, az egyetemről érkező tengerentúli újoncok a bajnoki arany- és a kupagyőzelem után más igényekkel lépnek fel.

- Justin Edwards és James Farr olyan ajánlatot kapott Olaszországból, illetve Franciaországból, amivel nem tudtunk versenyezni. Az irányító, Brandon Taylor Bukarestben szerepel. Ő is lényegesen több pénzért, mint amit nálunk keresett. Winston Shepard hasznos volt tavaly, főleg a bajnoki döntő utolsó meccsén játszott jól, de az idei szezonra más típusú kosarast kerestünk. Mohammed tavaly erősségünk volt, a szezon közben visszatért, reméljük, ezúttal is segítségünkre lesz céljaink elérésében.

A drukkerek érthetően elégedettek a csapat utóbbi időben nyújtott teljesítményével
Fotós: Koppán Viktor Dávid

A kék-fehéreknél a célok márpedig nem változtak, ahogy a 2016-17-es idényben, a fehérváriak ezúttal is mindent szeretnének besöpörni a hazai mezőnyben.

- A bajnok és kupagyőztesnek más célja nem lehet, mint az ismétlés. A nemzetközi kupában egy éve nem sok hiányzott, hogy továbblépjünk a második körből, a Pau Orthez ellen mindössze három ponttal kaptunk ki. Ezúttal összejöhet, hogy ott leszünk az egyenes kieséses szakaszban. Bár kimondottan jól játszottunk, két hete balszerencsés, hosszabbításos vereséggel kezdtük a második csoportkört Litvániában. Úgy gondolom, képesek vagyunk arra, hogy a B-jelű négyesből továbblépjünk az Európa Kupában.

Mellettünk a török Demir Insaat, a litván Nevezis és a Körmend szerepel a csoportban. Az utóbbi hónapokban mutatott teljesítményünk arra utal, hogy új légiósaink beilleszkedtek, a sérültek felépültek, ennek is köszönhető a remek játék. Nem véletlen, hogy továbbjutottunk az EK-ban, a bajnokságban pedig nyolc, zsinórban aratott győzelemmel felléptünk a tabella harmadik helyére. A klubnál a megszokott mederben zajlik a munka, rend, nyugalom és stabilitás van, ezért is vagyunk optimisták a folytatást illetően. Az idény elején sem kapkodtunk, pedig nyolc mérkőzésen hét vereséget szenvedtünk. Tisztában voltunk azzal, hogy közös akarattal kilábalunk a hullámvölgyből.

Simon Balázs
Fotós: Horog László

A fordulatot a november elsején rendezett, Tsmoki Minsk elleni, hazai kupatalálkozó hozta, amit az albások gyenge első félidő után, remek játékkal nyertek 73-64-re. A lendület azóta tart.

- Szeretnénk továbbra is meglovagolni ezt a hullámot. Azzal tisztában vagyunk, hogy a hazai bajnokságban előbb-utóbb megszakad a már nyolcmeccses, győzelmi sorozatunk. De reméljük, ez minél később következik be. Az aranyra négy, hasonló erősségű gárda esélyes: a Szolnok, a Körmend, a Falco és mi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában